Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie o program, który nie zmienia sam kodowania..
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mscreative
Witam

Mam takie dość nietypowe pytanie. W jakim programie zapisywać najlepiej pliki pisane w php tak aby po zamknięciu programu a następnie uruchomieniu tego pliku były normalne polskie znaki a nie zamiast ł mała 3 itp.

Próbowałem już tylu programów i ciągle to samo zapisuje poprawnie i jest wszystko ok do czasu ponownego uruchomienia pliku zmieniając przy starcie ustawione domyślne kodowanie iso na latin1.

Z góry dzięki, pozdrawiam.
Zeman
Cytat(mscreative @ 5.04.2007, 19:47:34 ) *
Witam

Mam takie dość nietypowe pytanie. W jakim programie zapisywać najlepiej pliki pisane w php tak aby po zamknięciu programu a następnie uruchomieniu tego pliku były normalne polskie znaki a nie zamiast ł mała 3 itp.

Próbowałem już tylu programów i ciągle to samo zapisuje poprawnie i jest wszystko ok do czasu ponownego uruchomienia pliku zmieniając przy starcie ustawione domyślne kodowanie iso na latin1.

Z góry dzięki, pozdrawiam.

Hihihi, a tego bym się nie spodziewał po programach..
Mój autorski programik trzyma na dysku pliki w windows-1250 i kładąc na serwer albo localhosta w locie podmienia na ustawioną wybraną.
franki01
Chodzi o to zeby kodowanie zapisanego pliku bylo takie samo jak kodowanie strony ustawione w <meta>. Polecilbym edHTML.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.