Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Problem z Maska i bramka :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ZimeK
Witam

Mam taki problem że nie umiem znależć w pomocy php komendy dzieki ktorej by przegladarka automaycznie wyswietlala numer Maski i Bramki ( ta ktora mamy przypisana do kompa wlasnego )
Z tamtad dowiedzialem sie jedynie jak uzyc $REMOTE_ADDR - dzieki tej komendzie wyswietla IP
Czy nie wiecie dzieki jakim komeda wyswietla Bramke i Maska questionmark.gif priosze pomozcie smile.gif
Siner
Z tego co wiem nie ma takiej funkcji smile.gif
devnul
takie rzeczy to tylko w erze
informacje te musisz wyciągnąć ze swojego systemu operacyjnego
poczytaj o funkcjach do wykonywania poleceń w php np exec a to jak i co wyciągać to już zależyod tego jakiego systemu operacyjnego używasz
ZimeK
czyli nic poza IP komputera nie wyswietle questionmark.gif zadnych innych informacji sad.gif questionmark.gif
devnul
jeśli chcesz wyświetlać informacje o serwerze to jak najbardziej się da jeśli o kliencie to nie nic poza ip i ew hostem nie wyswietlisz
ZimeK
a jaka komenda wyswietlic informacje o serwerze - chodzi mi szczegolnie o bramke i maske sieci bo przecierz w sieci wszyscy maja bramke i maske ta sama jedynie ip sie zmienia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.