Witam! Na własne potrzeby chciałem zrobic najprostrzy formularz kontaktowy(Szkielet). No i cos wymodziłem na tyle ile umiałem ale nie chce do konca działac. Moglibyście mi to sprawdzić i doradzić co i gdzie mam poprawic?
Chodzi mi o to by formularz po wysłaniu wygladał mniej wiecej tak:
od ..... do .... temat....
i w tresci wiadomosci standardowo:
Imie i nazwisko: .....
Ulica:
numer domu
itd.
<form enctype="text/plain" action="mailer2.php" method="post"> <p align="left"><input type="hidden" name="subject" value="Test Form Results"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="1" width="547" height="533"> <td width="147" height="40">Imię i
<td width="655" colspan="3" height="40"><input type="text" name="name" size="61"></td> <td width="147" height="25">Ulica:
</td> <td width="314" colspan="3" height="25"><input type="text" name="ulica" size="73"></td> <td width="147" height="40">nr domu / mieszkania
</td> <td width="220" height="40"><input type="text" name="numer" size="20"></td> <td width="218" height="40"> <p align="center">Kod pocztowy:
</td> <td width="217" height="40"> <p align="center"><input type="text" name="kod" size="20"></td> <td width="147" height="26">Miejscowość:
</td> <td width="655" colspan="3" height="26"><input type="text" name="miejscowosc" size="73"></td> <td width="147" height="25">Twoj Email:
</td> <td width="655" colspan="3" height="25"><input type="text" name="email" size="73"></td> <td width="147" height="40">Jak mamy Ci odpowiedzieć?
</td> <td width="655" colspan="3" height="40"><select size="1" name="select"> <td width="147" height="40">Temat wiadomośi:
<td width="655" colspan="3" height="40"><select size="1" name="subject"> <option selected>Pytanie odnośnie produktów formy Tiens
</option> <td width="147" height="21"></td> <td width="655" colspan="3" height="21"></td> <td width="147" height="271">Treść wiadomości
</td> <td width="655" colspan="3" height="271"><textarea rows="13" name="tresc" cols="49"></textarea></td> <td width="147" height="27"> <input type="submit" value="Wyślij"></td> <td width="655" colspan="3" height="27"></td>
i plik z PHP
<?php
$name = $_post['name'];
$ulica = $_post['ulica'];
$numer = $_post['numer'];
$kod = $_post['kod'];
$miejscowosc = $_post['miejscowosc'];
$email = $_post['email']; //email tego kto ma pytanie
$select = $_post['select'];
$tel = $_post['tel'];
$subject = $_post['subject'];
//$tresc = $_post['tresc'];