Może zacznę od kodu.
Mój fomularz wygląda tak:
Zapytanie tak:
<?php $p_uzyt = $_GET['p_uzyt']; $tech = $_GET['tech']; $kat = $_GET['kat']; WHERE p_uzytkowa='$p_uzyt' OR technologia='$tech' OR kategoria='$kat' ORDER BY p_uzytkowa"); ?>
Ok. Mój problem dotyczy zmiennej $p_uzyt. Nie wiem jak zdefiniować dla niej wartość żeby zapytanie filtrowało pozycje które spełniają warunek. W bazie mam pozycje p_uzytkowa od 0.00 do 200.00 i przykładowo wybieram opcję <option value="2">80 do 120m2</option>. probowałem z IF, ale nie działa:
<?php $p_uzyt = $_GET['p_uzyt']; if ($p_uzyt == 1) { $p_uzyt = $p_u < 80.00; } if ($p_uzyt == 2) { $p_uzyt = ($p_u > 80.00) and ($p_u < 120.00); } if ($p_uzyt == 3) { $p_uzyt = $p_u > 120.00; } ?>
--edit--
ok $p_u nie ma przypisanej wartości. teraz zauważyłem ten błąd. Jednak nadal się zastanawiam jak przekształcić tego IFa, żeby w zapytaniu wybrał tylko te pozycje, których p_uzytkowa = od 80 do 120
--edit--
Drugi problem to, że jak nie zaznacze żadnej opcji z forma to chciałbym aby z bazy zostały wyciągnięte wszystkie wartości. Próbowałem wstawić '*' jako default value:
Jednak mysql chyba ignoruje "gwiazdki" przesyłane przez GET.
Proszę o pomoc