Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: instalacja phpBB[problem]...
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
tomassos
wrzucilem pliki na serva i podczas probowania zainstalowania tego forum, (jeszcze nic sie nie wyswietlilo), wyskakuje mi blad:

Kod
Fatal error: Call to undefined function: preg_match() in /home/users/rozba/public_html/phpbb2/install/install.php on line 206
escaflowne
Funkcja ta wymaga biblioteki PCRE. Począwszy od php 4.2.0, biblioteka ta jest domyślnie włączona do php.
Błąd, który się tutaj pokazuje, wskazuje na to, że:
a) przy kompilacji php użyto argumentu:
--without-pcre-regex;

lub

cool.gif php serwera < 4.2.0;

Rozwiązanie:
a) ściągnąć PCRE:
:arrow: ftp://ftp.csx.cam.ac.uk/pub/software/prog...pcre-4.4.tar.gz
:arrow: ftp://ftp.csx.cam.ac.uk/pub/software/prog...pcre-4.4.tar.gz
i doinstalować do php;

cool.gif jeszcze raz skompilować php, tym razem, włączająć PCRE.
tomassos
dzieki za pomoc... biggrin.gif
jak bede mial mozliwosc to to sproboje zrobic i tu napishe tego wyniki dla potomnych...
kubatron
escaflowne a czemu ja niemusiałem nic instalować tylko na krasnalu go zainstalowałem i wszystko było git
spenalzo
Cytat
escaflowne a czemu ja niemusiałem nic instalować tylko na krasnalu go zainstalowałem i wszystko było git

Nie, no bo nie wyrobie !!!!!!!! smile.gif)))))))))))))))))))))))))))))
DeyV
hihihihi
kubatron
jak cos ci niepasi to nieczytaj i nieodpisuj rozumiesz angrysmiley.gif angrysmiley.gif angrysmiley.gif
spenalzo
Cytat
jak cos ci niepasi to nieczytaj i nieodpisuj rozumiesz angrysmiley.gif angrysmiley.gif angrysmiley.gif

No włąsnie że nie rozumiem....
kubatron
to najlepiej nieodpisuj i się ucisz
eS...
Cytat

DeyV uwazaj , ja bym sie bal biggrin.gif:D:D:D:D
p.s
kolor niebieski tak jak obiecałem spencjalnie dla spenalzo aaevil.gif
spenalzo
Cytat
to najlepiej nieodpisuj i się ucisz

Ke?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.