Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [nie wiem w czym to jest zrobione] Aktywne menu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Crade
No właśnie... nie wiem nawet za bardzo jak określić to, co chcę zrobić. Używałem wyszukiwarki na tej oraz kilku innych stronach, ale pomysłu na sprecyzowanie pytania - jak było, tak nie ma.

Skoro nie potrafię wytłumaczyć po swojemu, dam od razu link do miejsca, gdzie takie coś jest zastosowane.

http://www.templateworld.com/zero/in_actio...ices/index.html

Na górze widnieją opcje menu "Home, About us, Support" itd.. Jedna z tych zakładek jest podświetlona i wygląda tak jakby była aktywna. Teraz problem tkwi w tym, że chciałbym stworzyć podobne menu zakładek, ale po kliknięciu na jakąkolwiek z nich - wybrana zakładka byłaby nadal podświetlona, choć przeglądarka przeszłaby do innego dokumentu.

Moja strona opiera się na PHP, ale stworzona jest w oparciu o DIVy, więc wołam "pomocy!" sad.gif.
kwiateusz
przecież wystarczy zajrzeć do źródła i masz ze menu jest listą
  1. <ul>
  2. <li><a href="#">Contact</a></li>
  3. <li><a href="#">Clients</a></li>
  4. <li><a href="#"> Support</a></li>
  5. <li><a href="#">About us</a></li>
  6. <li class="active">Home</li>
  7. </ul>

i odpowiedni css do tego...
Darti
a przykład css'a masz też na tej stronie (patrz styl dla topPanel)
edit:
a zaraz Ci chyba topic zamkną winksmiley.jpg
Crade
To ja akurat wiem. Chodzi mi o to, by po kliknięciu w - dajmy na to - "Support", przeglądarka poszła do dokumentu index.php?wyswietl=support, a podświetloną zakładką było teraz właśnie "Support".
kwiateusz
no to podczas generowania szablonu musisz dodać do zakładki support class="active"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.