Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Logowanie w PHP + panel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
RubiX
Witam

Mam mały problem odnośnie logowania. Napisałem niewielkiego cmsa opartego o mysql ale potrzebuje zabezpieczyc panel administratora i wszystkie pliki z nim związane. Login i hasło znajdują się w pliku config.php. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego logowania. Pare już skryptów przejzałem ale nic ciekawego nieznalazłem. Także logowanie oparte o apacha mnie odpycha.
Z góry dzięki za pomoc smile.gif
Petermechanic
nadaj chmody plikom, hasło i login zapisz w md5. Jest wiele przykładów zabezpieczenia skryptu winksmiley.jpg
jarmiar
jeżeli ty, lub przyszy użytkownik twojego skryptu będzie miał stałe IP, możesz zabezpieczyć to logowanie. Tylko z tego jednego adresu IP będzie można się zalogować do paneelu administracyjnego smile.gif
RubiX
Nie no zazwyczaj są zmienne ip tak więc pomoż ktoś poleci dobry skrypt lub cos questionmark.gif pliss
jarmiar
Cytat(RubiX @ 10.05.2007, 14:45:52 ) *
Nie no zazwyczaj są zmienne ip tak więc pomoż ktoś poleci dobry skrypt lub cos questionmark.gif pliss

ale mi chodziło jak ty bys się logował do panelu administracyjnego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.