Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konwersja avi/mov/mpeg do flv bez mozliwosci odpalania exe na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deirathe
Wiem ze o ffmpeg bylo juz wiele razy pisane a mnie nurtuje kwestia tego typu: czy mozna jakos konwertowac pliki mov/mpg/avi do flv bez mozliwosci odpalania exe-ków na serwerze?
strife
Czyli masz na myśli skrypt, który przekonwertuje Ci film ? Szczerze mówiąc to wątpie, aby coś takiego istniało. Do takiej operacji jak konwertowanie filmów potrzebny jest serwer dedykowany.
webdice
Możesz zainstlować na serwerze php-ffmpeg (oczywiście jeśli masz dostęp) i korzystać z zainstalowanych klas.
thornag
Te zainstalowane klasy to i tak tylko interfejs dla ffmpega na serwerze. ja to robilem w poprzedniej pracy caly czas, po wielu godzinach szukania nie znalazlem nic innego oprocz execow. Jako ze na dedykach pracowalismy to nie bylo problemu.

Takze afaic nie ma takiej mozliwosci.
Maksymus007
odpowiedz na tak postawione pytanie jest jedna - tak, można. fopen(), wczytujesz kawałek, przekształcasz do czego tam chcesz, zapis, fclose(). Tak więc jakoś można... snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.