Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][php] adres poprzedzajacej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Juzbrig
Wiem ze takie cos było, w js a moze w php ze byla funkcja/ stała ktora dawała adres strony z której się trafiło na bieżącą stronę. Nie wiem jak to sie nazywa więc nie wiem jak by to znaleść.

Mianowicie chodzi mi o to ze po kliknieciu przycisku przechodzi mi do stronki ze skryptem php ktory generuje plik i nastepnie ma samoczynnie błyskwicznie wrocić do poprzedniej.

jak zrobiłem
Cytat
<?php
//skrypt
?>
<script type="text/javascript">
history.back();
</script>

to wsyztsko było, ok wracał do poprzedniej, ale nie odświeżał jej. I tak sobie myśle że jakby wykorzystać to pobieranie adresu to bym zrobił tak zeby otwierał go i wtedy przegladarka by go otworzyla na nowo = odsiweżenie.

btw. jak z js otworzyc okno w tym samym oknie, bo window.open("URL","nazwa") otwiera w nowym smile.gif
Darti
zeby zobaczyc z jakiej stronki uzytkownik przychodzi używa się $_SERVER['HTTP_REFERER'], ale ta metoda nie jest skuteczna w 100% i nie musi działac na wszystkich przeglądarkach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.