<?php if ($_SESSION['LOGGED'] != TRUE) { exit; } if ($_SESSION['pelno'] != 1) {} else { $id=$_GET['id']; } else { $id = 1; } //------------------------------------------------------------------- /* zapytanie do konkretnej tabeli */ $zapytanie = "SELECT MAX(id) FROM spis"; $poprzedni=$id-1; $kolejny=$id+1; [...] <P STYLE="margin-bottom: 0cm; font-weight: medium">Jeżeli wymieniony lub przeceniony <big><span style="color: rgb(0, 0, 153);">'.$r['przec'].'</span></big></P> <P STYLE="margin-bottom: 0cm; font-weight: medium">Dokument stworzył: <big><span style="color: rgb(0, 0, 153);">'.$r['dodal'].'</span></big></P> <P STYLE="margin-bottom: 0cm; font-weight: medium"> </P> <P STYLE="margin-bottom: 0cm; border-top: none; border-bottom: 1px solid #000000; border-left: none; border-right: none; padding-top: 0cm; padding-bottom: 0.07cm; padding-left: 0cm; padding-right: 0cm; font-weight: medium"> <BR> </P> <P STYLE="margin-bottom: 0cm; font-weight: medium"><BR> </P> '; } if($r['cz1'] != 1) { echo '<form action="dupa.php">Wpisz informacja jaka została przekazana do klienta.<br> <input type="text" name="test" /><input type="hidden" name="id" value="'; print $id; echo'"> <input value="dodaj" type="submit"> </form><hr>';} else {} if($r['cz1'] != 2) echo 'podsumowanie; } ?>
tutaj dodaje 2 wartości tylko
<?php if ($_SESSION['LOGGED'] != TRUE) { exit; } // odbieramy dane z formularza $id = $_POST['id']; $info = $_POST['test']; $cz1="2"; if($info) { //laczenie z bd //echo 'dodajemy rekordy'; $zapytanie=("INSERT INTO spis data='$data' WHERE id=$id"); if($ins) { $zapytanie1 = "UPDATE spis SET cz1 = '$cz1' WHERE id=$id"; else } else } ?>
w czym polega problem, mam stronkę na której wyświetlam sobie zawartość tabeli z BD później na tej samej stronie mam jedno pole textowe które chce zapisać w tej samej tabeli. Mam skrypcik który ma dodać wartośc pola test do tabeli spis, a jeżeli się to uda UPDATE wartości cz1. Sypie cały czas ostatnim echem gdzie popełniam błąd