Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Headerem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Spyder
Witam

Mam taki problem. W jednym pliku mam forme w ktorej mam dane pobrane z bazy. Po kliknieciu delete jest przekierowanie do drogiego pliku w ktorym jest wykonywana funkcja usuniecia pliku z bazy na konicu tego pliku ( po wykonaniu funkcji usuniecia ) headerem przeskakuje do powiedzmy 3 pliku. Ten kod co podalem dziala pieknie ale tylko na localhoscie. Na serwerze juz nie mimo ze linki sie zgadzaja. Include nie dziala w takiej operacji moze ktos wie w czym problem questionmark.gif

1. <?php
  2. $host = $_SERVER['HTTP_HOST'];
  3. $uri  = rtrim(dirname($_SERVER['PHP_SELF']), '/');
  4. $extra = 'index.php?action=products';
  5. header("Location: http://$host$uri/$extra");
  6. ?>
Glarden
Spróbuj:
  1. <?php
  2. header("Location: http://".$host.$uri."/".$extra);
  3. ?>
Spyder
To moze dokladniej bo nie moge dojsc co jest nie tak

Plik usowajacy wyglada tak

1. <?php
  2.  
  3. require_once "db.php";
  4.  
  5. $ile = $_GET['photo'];
  6.  $query= mysql_query("delete FROM product_data WHERE PRODUCT_ID = ".$_GET['productid']." ");
  7.  
  8. $catalog = "catalog/";
  9. $jpg = ".jpg";
  10. $File = $catalog . $ile . $jpg;
  11.  
  12. unlink($File);
  13.  
  14. $host = $_SERVER['HTTP_HOST'];
  15. $uri  = rtrim(dirname($_SERVER['PHP_SELF']), '/');
  16. $extra = 'index.php?action=products';
  17. header("Location: http://$host$uri/$extra");
  18. ?>

i to nie dziala nie wiedziec czemu mam tak samo zrobione plik dodajacy i on dziala questionmark.gif?

jak zrobie takie cos:

1. <?php
  2.  
  3. require_once "db.php";
  4.  
  5. $ile = $_GET['photo'];
  6.  $query= mysql_query("delete FROM product_data WHERE PRODUCT_ID = ".$_GET['productid']." ");
  7.  
  8. $catalog = "catalog/";
  9. $jpg = ".jpg";
  10. $File = $catalog . $ile . $jpg;
  11.  
  12. unlink($File);
  13.  
  14. ?>
  15. <center><form action="index.php?action=products" method="post">
  16. <input class='tah11b' type="submit" value="Powrot"></form></center>

To jest git ale trzeba kliknac zeby mnie przenioslo questionmark.gif? dry.gif
nospor
pewnie poszly ci juz wczesniej jakies naglowki (czytaj krzaki lub komunikaty bledow) to ci nie leci header. wlacz se wszystkie bledy a powinienes dostac info czemu header ci nie idzie
  1. <?php
  2. ini_set('display_errors','On');
  3. ?>
Spyder
Notice: Undefined index: photo in /homepages/24/d15649871/htdocs/window/dell_product.php on line 9

Warning: unlink(catalog/.jpg) [function.unlink]: No such file or directory in /homepages/24/d15649871/htdocs/window/dell_product.php on line 16

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/24/d15649871/htdocs/window/index.php:12) in /homepages/24/d15649871/htdocs/window/dell_product.php on line 21

Z tym linkiem zdjecia to wiem bo czasami jak zdjecie nie jest dodane to jego nie usunie ale wywalilem ta funkcje w celu sprawdzenia i nic to nie zmienilo
nospor
no ale po wywaleniu tego kodu z photo to nadal masz jakies bledy?
Spyder
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/24/d15649871/htdocs/window/index.php:12) in /homepages/24/d15649871/htdocs/window/dell_product.php on line 16
Nightmare
daj ob_start(); na początku dokumentu i ob_end_flush(); na końcu
nospor
Jak glosi komunikat, w linii 12 w index.php, wysylasz cos do przeglądarki. Albo to usun, albo daj ob_start na samym poczatku glownego skryptu. I zacznij wkoncu czytac komunikaty bledow ! tongue.gif
Spyder
tyle ze linia 12 w index.php to poczatek tego skryptu

<script>
<!--
function fullwin(){
window.open("index.php","bfs","fullscreen,scrollbars")
}
//-->
</script>

a dokladnie <script> questionmark.gifquestionmark.gif

a co to znaczy glownego skryptu dac na poczatku dell_product.php czy index.php questionmark.gif
nospor
Cytat
tyle ze linia 12 w index.php to poczatek tego skryptu
No wlasnie panie kolego, i to jest wlasnie to co leci do przegladarki. do przegladarki przed header nie ma prawa nic leciec.

Cytat
a co to znaczy glownego skryptu dac na poczatku dell_product.php czy index.php questionmark.gif
Tego, ktory jest wykonywany jako pierwszy
Spyder
Koledzy towarzysze pomoglo to ob_end_flush(); i ob_start(); w index.php dzieki winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.