Witam

Mam do Was ogromną prośbę. Chciałbym zainstalować cms eZ Publish w najnowszej wersji 3.9.2 pobrany z tej strony. Serwer mam na home.pl. A sytuacja wygląda tak:

Instalacja dochodzi do momentu ładowania skryptu na serwer i tu porażka. Ustawienia Home nie pozwalają na dłuższy czas ładowania skryptu, a w wypadku eZ Publish, skrypt ładuje się dłużej.
Rozmawiałem z BOK Home, starali się pomóc jak mogli, ale nie udało im się tego obejść. Zaproponowali, żeby zainstalować starszą wersję (np 3.7) i potem uaktualnić do nowej, ale starsza wersja również za długo się ładuje.

Proszę, podpowiedzcie co mozna w tym wypadku zrobić. Myślałem nawet, choć nie zrezygnuję z home, o otwarciu tylko pod kątem tej jednej strony konta, gdzie indziej, ale boję się tego samego. Moze jest jakieś "obejscie" problemu ?

Z góry ogromnie dziękuję za pomoc smile.gif

P.s. Przy okazji. Jaki program FTP polecacie jako najlepszy ? Korzystam z TC Power Pack, mam łącze D 12 M; U 1 M, ale pliki w trybie binarnym ładują się jakąś godzinę na serwer. Marudzę , wiem smile.gif, ale również dziękuję z góry za podpowiedź smile.gif