Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kosztorys portalu polaczen komunikacyjnych
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
wilkolaski
Chce sie zorientowac jaki bylby koszt wykonania portalu gdzie dostepne byly by wszystskie rodzaje polaczen w Polsce tzn PKP, PKS, lokalni przewoznicy. Dzialalo by to na zasadze podaje np Poznan - Warszawa, dzien, godzine i w wyniku mam wszystkie rodzaje polaczen dzieki ktorym zrealizuje podana trase. Do tego doszly by informacje o waznych miejscach w miastach na trasie.
Pozdrawiam i wielkie dziekuje za kazde info.
mike
A posiadasz takie dane? Największa trudność to zdobycie danych do prezentacji.
Jeśli tego nie masz i nie masz na to perspektyw to możesz zapomnieć o projekcie.
wilkolaski
Zakladam ze przewoznicy ktorzy byliby zainteresowani sami beda dostarczali aktualne rozklady. Bardziej na ten moment chodzi mi o to ile moze kosztowac zlecenie wykonania czegos takiego i jak dlugo trwalaby relizacja portalu.
mike
To podpowiem Ci tylko tyle żebyś przestał liczyć i sam o to zadbaj.
Wszystko zależy od danych, ich formatu, ... etc, wszystko się kręci wokoło nich.

Sam musisz o to zadbać, zebrać te dane od firm, wprowadzić standard zrobić bazę, albo takie dane kupić. Nie wiem.
Dlaczego ktoś miałby Ci dać te dane?
I co zrobisz jak jedni Ci przeslą w pliku .doc a inni w ładnym .xml? Sporo pracy i przede wszystkim rozmyślań przed Tobą.

W sumie to zamykam, na forum.php.pl nie prowadzimy wycen. Podtrzymałem ten wątek bo byłem ciekaw tych danych.

Na pytania takie jak:
Cytat
(...) ile moze kosztowac zlecenie wykonania czegos takiego i jak dlugo trwalaby relizacja portalu
nikt Ci nie odpowie bez szczegółowej, precyzyjnej specyfikacji.
Pomyśl co by Ci powiedział mechanik samochodowy gdybyś przez telefon go zapytał lakonicznie: "Panie, samochód mi się zepsół, ile będzie kosztować naprawa?"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.