Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Filtrowanie skryptu php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wesz
Witam. Od pewnego czasu pracuję nad autorskim cms opartym na plikach tekstowych. Problem pojawia się przy wyszukiwarce, która w obecnym stadium umożliwia mi wyświetlanie kodu php w wynikach wyszukiwania.

Dane z plików wczytuje do stringa poprzez funkcję file(). Czy jest możliwość wczytania zawartości pliku do tablicy, z tym że dopiero po wykonaniu skryptu. Próbowałem wczytywać dane przy pomocy kombinacji file(eval('sciezka/do/pliku')). Efekty raczej marne.

Jakieś propozycje?
matix
Nie rozumiem twojego pytania. Napisz jaśniej. Z tego co napisałeś chcesz aby plik coś wczytał, a potem po wykonaniu jakiś rzeczy, znowu wczytał ?

Keine problem:

1. <?php
  2. $file = file('wpisy.txt');
  3. foreach ($file as $f)
  4. {
  5. eho $f;
  6. }
  7. // drugie wczytanie, po wykonaniu ?
  8.  
  9. $f= file('wpisy.txt');
  10. ?>

Przypuszczam, że ci nie o to chodzi - napisz to jaśniej.
wesz
Rzeczywiście może trochę zakręciłem. Ale już tłumaczę gdzie leży problem.

Niektóre ze stron na których będzie przeprowadzany preces wyszukiwania danego zapytania są generowane dynamicznie, a niektóre to zwykłe statyczne strony. Przedstawie przykład dynamicznie generowanego pliku, bo tylko z nimi mam problem.

Kod
if ($_GET['var'] != '' ) {
echo 'blelbe';
} else {
echo $var;
}

Załóżmy że wyszukujemy słowa kluczowego "ble". Fraza zostania znaleziona również w pliku wyżej przedstawionym. Z tym że wyszukiwaniu podlegaja również kod php. Czyli równie dobrze mogę szukać sobie $_GET, czy echoi wyświetli mi surowy kod. Chciałbym dodać zawartość każdej lini pliku wykonanego, a nie surowego skryptu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.