Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Całkowita blokada
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
smolek
Szukam skryptu który całkowicie by blokował możliwość odświeża na konkretnej podstronie. Szukałem wszędzie alenic nie znalazłem. Czy mógłby ktoś dać mi taki 
krypt?
Z góry dziękuję.
Cysiaczek
Może jeszcze powinien sprawdzać stan konta w banku odwiedzającego?
Jak sobie wyobrażasz sytuację, w której blokujesz pzeglądarkę użytkownika? Nie da się. Ba! To chyba nawet by było nielegalne ;]

Przenoszę na gotowe rozwiązania

Pozdrawiam.

--edit
Właściwie, to powinienen przenieśc na giełdę ofert, ale nie mam uprawnień snitch.gif
mike
Cytat(smolek @ 14.08.2007, 10:10:05 ) *
Czy mógłby ktoś dać mi taki 
krypt?
Kolejny leniuch, który chce coś na tacy za darmo.

Cytat(Cysiaczek @ 14.08.2007, 10:13:12 ) *
Właściwie, to powinienen przenieśc na giełdę ofert, ale nie mam uprawnień snitch.gif
Ja mam.
smolek
NIe jestem leniuchem tylko nie mam aż takiej wiedzy by sam to zbudować. Konkretnie chodzio mi o to:
Zbudowałem taki mały host zdjęć tyle że mam problem z odświeżaniem. Za każdym odświeżeniem dodaje go jako nowy plik i tak można w nieskończoność. 
Jeśli nie chceciedać skryptu to chociać napiszcie mnij więcej jak to m wyglądać. 
Dalej już powienienem sobie pordzić!
SHARKI
moze tobie o smarty chodzi albo ajaxa
tam jest cos takiego ze cala strona sie nie laduje tylko fragment a po za tym uwazam ze masz zwalony kod skoro tak sie dzieje
in5ane
Gościowi chodzi o to, że jak zauploaduje plik i odświeży stronę to skrypt sie wykonuję kolejny raz i dodaje mu ten sam plik.
smolek
In5ane masz rację o to właśnie chodzi ale nie wiem jak to obejść może ciasteczkami może sesją ale za żadne skarby nie mam pojęcia. 

/*A tak na marginesie to patrząc na twoją ksywę przypomniała mi się gre na której się wychowałem i od czasu tej gry nie jeżdzę na żadnej inneg kamerze w gry samochodowe jak ze środka. Ta gra zwała się Insane. I była poprostu świetna!!! */
kresh
zapisz sobie do sesji sume kontrolną md5" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual( cos ) np dane uploadowanego pliku i dodaj sprawdzanie czy sie nie powtarza
smolek
a gdybytak zablokować za pomocą cisteczek dodawanie zdjęć np następne dopiro za 1 minutę
rojmarek
  1. <META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0; URL=index.php">
to też jakieś wyjście
Kosa_03
ja bym to tak zrobił biggrin.gif
  1. <?php
  2.  
  3. start_session();
  4.  
  5. if($_SESSION['odswierz'] == 'no')
  6. {
  7. // Wszystko to czego nie chcesz odświerzyć biggrin.gif
  8. }
  9.  
  10. if($_SESSION['odswierz'] != 'no')
  11. {
  12. $_SESSION['odswierz'] = 'no';
  13. }
  14.  
  15. ?>

Proste nie?
peterjack
Ja w przypadku dodawania czegoś przenoszę go na inną stronę, np z informacją że zostało dodane lub z listą dodanych rzeczy, dzięki czemu odświeżając później stronę użytkownik uzyskuje dokładnie taki efekt jaki chciał osiągnąć. Można również przenieść na tą samą stronę gdzie było dodane, wtedy pola z formularza nie zostaną ponownie wysłane.

Pozdrawiam
phpion
blinksmiley.gif
Poniżej przedstawiam w pseudokodzie sposób, jak to się zazwyczaj realizuje.
upload.php:
  1. <?php
  2. // zawartosc pliku upload.php
  3.  
  4. if (jestPlikDoUploadu()) {
  5. uploadujPlik();
  6.  
  7. // przekierowanie - najwazniejsze!
  8. header('Location: upload.php?done=true');
  9. }
  10.  
  11. if (jestUstawionaZmiennaDone) {
  12. wypisz('Dzieki za upload pliku');
  13. }
  14. else {
  15. pokazFormularz();
  16. }
  17. ?>

I nie trzeba żadnej zabawy z ciachami czy sesjami...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.