Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przycisk podglądu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
DRKidler
Witam,
Mam taki generator http://www.g-e-n-e-r-a-t-o-r.org/index.php...Wxtd2ViLnBsJTJG
chciałbym dodać obok przycisku zaznacz jeszcze jeden który zrobi podgląd tego w bbcode czy dało by sie to zrobić, i jak ?

Mam jeszcze jedno pytanie czy ten error

( Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gened/public_html/g-e-n-e-r-a-t-o-r.org/index.php on line 81 )
lina 81 <? foreach($film as $f) {

i

(Warning: parse_url() expects exactly 1 parameter, 2 given in /home/gened/public_html/g-e-n-e-r-a-t-o-r.org/index.php on line 150)
linia 150 if(strlen(parse_url($nurl, PHP_URL_PATH)) > 2) {

to wina mojego serwer?

Dzięki za pomoc
macek
pewnie że da rade, w js można bardzo wiele smile.gif
po kliknięciu przycisku podgląd odpalasz funkcję js, która pobiera kod bbcode z jakiegoś diva, np przez innerHTML, przez metodę string.replace (chyba, piszę z pamięci) zamieniasz sobie tagi bbcode na html czy co tam potrzebujesz i wynik wrzucasz, znów przez innerHTML do diva z poglądem lub zamieniasz zawartość dotychczasowego diva z bbcode smile.gif

warning foreach - nie, to nie serwer, prawdopodobnie do foreach() przekazujesz pustą lub nieistniejącą tablicę
warning parse_url() - w definicji funkcji masz przewidziany jeden parametr, przy jej wywołaniu są dwa (czy to twój kod ? ;])

końcówka to php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.