Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [szukam] skrypt sql
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
marczak
Witam,
Mam do Was pytanko. Więc chodzi o to, czy nie napisał by mi ktoś prostego skrypciku php.
Chodzi o taki skrypcik, że po zalogowaniu się będzie wpisywało prefix i wtedy będzie dodawało odpowiedni
INSERT INTO prefix_user. Insert by był wcześniej umieszczony w kodzie.

Proszę kogoś o napisanie takiego czegoś

Z góry dziekuje

Pozdrawiam,
marczak
piotrek24
Rozumiem, że ten prefix ma być pobierany z formularza?, więc po prostu w kodzie INSERT INTO prefix_user musisz za 'prefiks' wstawić zmienną pobrana z formularza.

"INSERT INTO ".$_POST[prefix]."_user ...."

w zasadzie to nie wiem o co Ci chodzi... snitch.gif
marczak
Więc tak. Chodzi o napisanie skryptu ktory by po wpisaniu prefiksu dodawał administratora pod dane forum. W bazie danych jest ok 800 for i każde ma swoj prefix. PozdrawiamWięc tak skrypt juz mam napisany tylko teraz nie wiem jak usupełnic baze danych zeby dzialala :/:/ Pomoze ktoś??Oto kod skryptu:
  1. <?php mysql_connect('localhost', 'marczak', 'fora1') or die('Nie można się połšczyć: ' . mysql_error()); if(!mysql_select_db(&#092;"fora2\")) { die('Nie można wybrać bazy');} $form = ' <form method=\"POST\">  Podaj Prefix:<input type=\"text\" name=\"prefix\" /><br />  <input type=\"submit\" /> </form>'; $dane = $_POST['prefix']; if(empty($dane)) {  echo $form; } else {  $add = \"INSERT INTO `\".$dane.\"_users` (`user_id`, `user_active`, `username`, `user_password`, `user_session_time`,

2. user_session_page`, `user_lastvisit`, `user_regdate`, `user_level`, `user_posts`
  3.  `user_timezone`, `user_style`, `user_lang`, `user_new_privmsg`, `user_unread_pr
  4. vmsg`, `user_last_privmsg`, `user_emailtime`, `user_viewemail`, `user_viewaim`, 
  5. user_attachsig`, `user_allowhtml`, `user_allowbbcode`, `user_allowsmile`, `user_
  6. llowavatar`, `user_allowsig`, `user_allow_pm`, `user_allow_viewonline`, `user_no
  7. ify`, `user_notify_pm`, `user_popup_pm`, `user_rank`, `user_avatar`, `user_avata
  8. _type`, `user_email`, `user_icq`, `user_website`, `user_from`, `user_sig`, `user
  9. sig_bbcode_uid`, `user_sig_image`, `user_aim`, `user_yim`, `user_msnm`, `user_oc
  10. `, `user_interests`, `user_actkey`, `user_newpasswd`, `user_birthday`, `user_nex
  11. _birthday_greeting`, `user_custom_rank`, `user_photo`, `user_photo_type`, `user_
  12. ustom_color`, `user_badlogin`, `user_blocktime`, `user_block_by`, `disallow_foru
  13. s`, `can_custom_ranks`, `can_custom_color`, `user_gender`, `can_topic_color`, `u
  14. er_notify_gg`, `allowpm`, `no_report_popup`, `refresh_report_popup`, `no_report_
  15. ail`, `user_avatar_width`, `user_avatar_height`, `special_rank`, `user_allow_hel
  16. ed`, `user_ip`, `user_ip_login_check`, `user_spend_time`, `user_visit`, `user_se
  17. sion_start`, `read_tracking_last_update`, `user_jr`) VALUES('4', '1', 'Gnacio', '62b798a6c820c9e276498ac6a1dfd0eb', '1172923990', '0', '1172758089', '1172757408', '1', '0', '1.00', '82', 'polish', '0', '0', '0', '0', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '0', '1', '1', '0', '', '0', 'gnacio.gtx@gmail.com', '', '', '', '', '1', '', '1', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '999999', '0', '', '', '0', '', '2', '0', '', '', '1', '1', '0', '1', '0', '1', '0', '1', '0', NULL, NULL, NULL, '1', 'd519fe95', '1', '707', '2', '1172923766', '1172923767', '0');\";     if(mysql_query($add) == 1)  {  echo 'ok = ';  echo $dane;  }  else  {  echo 'Blad = ';  echo $dane;  echo '<br><br>'.mysql_error().'<br>Numer bledu: '.mysql_errno(); }} ?>
Chodyi mi o uyupelnienie insersu.Poydrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.