Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Zmiana wartosci pol formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukash82
Witam. Mam takie pytanko. Nie wiem pod jaka nazwa tego szukac za bardzo wiec pisze zapytanie tutaj. Czasem na stronka widuje cos takiego, ze gdy wpisze cos do formularza to na przyklad gdzies ponizej znajduje sie od razu wynik jaki wpisalem. Na przykladzie tabliczki mnozenia mozna to zaobserwowac tak, ze wpisuje dwie cyfry, wybieram dzialanie i ponizej od razu mam wynik bez przeladowywania strony. I wlasnie tu mam pytanie, jak to jest zrobione? Bo normalnie jak robie formularz to na koncu jest submit i wyniki mozna zobaczyc w nastepnej stronie po przeladowaniu... Jesli wiecie jak cos takiego zrobic lub ewentualnie czego do tego uzyc oprocz php to prosze o jakas podpowiedz. Pozdrawiam, Łukasz.
kossa
Dotyczy to javascript i zdarzeń np. onChange onClick itd.

Do np. przycisku typu button dodajesz akcję onClick="funkcja_dodaj()" w funkcji tej wyliczasz podane w formularzu wartości (pobierasz value) i wpisujesz gdzieś za pomocą innerHTML smile.gif

to masz wszystko co jest potrzebne, pokombinuj - jak coś to pisz smile.gif

powodzenia,
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.