Wszystkiemu była winna linijka:
xmlHttp.overrideMimeType('text/html; charset=iso-8859-2');
która nie jest obsługiwana przez IE. Przerzuciłem to tak, żeby odpalało się tylko dla nie-IE.
Moje pytanko natomiast czy da się jakoś tak tego użyć, żeby jednak działało pod IE? Bo aktualnie pod IE nie mam polskich znaków :/
Witam wszystkich.
Napisałem sobie skrypt, który ma za zadanie, dodawać/usuwać z bazy danych produkty.
Po kliknięciu w link, odpalana jest funkcja "addToWishlist", lub w przypadku usuwania "delFromWishlist". W Firefoxie i Operze wszystko działa bez zarzutu, jednak w IE po kliknięciu w link nic się nie dzieje :/
Będę BARDZO wdzięczny za pomoc.
Poniżej wklejam kodzik skryptu oraz kod odpalający link.
<?php echo '<a href="#" onclick="addToWishlist('.$ID_produktu.','.$_SESSION['klient_ID'].' );return false" ><font color=orange>Dodaj do listy</font></a>'; ?>
skrypt:
<?php var xmlHttp var tekst function addToWishlist(idp, idk) { xmlHttp=GetXmlHttpObject() if (xmlHttp==null) { alert ("Browser does not support HTTP Request") return } xmlHttp.overrideMimeType('text/html; charset=iso-8859-2'); tekst = "txtHint"+idp var url="js/addToWishlist.php" url=url+"?id_p="+idp+"&&id_k="+idk url=url+"&sid="+Math.random() xmlHttp.onreadystatechange=stateChanged_add xmlHttp.open("GET",url,true) xmlHttp.send(null) } function delFromWishlist(idw, idk) { xmlHttp=GetXmlHttpObject() if (xmlHttp==null) { alert ("Browser does not support HTTP Request") return } xmlHttp.overrideMimeType('text/html; charset=iso-8859-2'); var url="js/delFromWishlist.php" url=url+"?id_w="+idw+"&&id_k="+idk url=url+"&sid="+Math.random() xmlHttp.onreadystatechange=stateChanged_del xmlHttp.open("GET",url,true) xmlHttp.send(null) } function stateChanged_add() { if (xmlHttp.readyState==4 || xmlHttp.readyState=="complete") { setTimeout("Kom1()",0); setTimeout("Kom2()",500); setTimeout("Kom3()",1000); } } function stateChanged_del() { if (xmlHttp.readyState==4 || xmlHttp.readyState=="complete") { document.getElementById("wishDel").innerHTML=xmlHttp.responseText } } function Kom1() { document.getElementById(tekst).innerHTML="<font color=orange>Dodaję produkt...</font>" } function Kom2() { document.getElementById(tekst).innerHTML="<font color=orange>Produkt dodany</font>" } function Kom3() { document.getElementById(tekst).innerHTML=xmlHttp.responseText } function GetXmlHttpObject() { var xmlHttp=null; try { // Firefox, Opera 8.0+, Safari xmlHttp=new XMLHttpRequest(); } catch (e) { //Internet Explorer try { xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); } catch (e) { xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } } return xmlHttp; } ?>