Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Jak wyświetlić księgę gości z prv.pl na podstronie swojej www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zelek86
W temacie dosc zawile wiec moze tu sie troche rozpisze. Otoz mam ksiege gosci na prv.pl i tam generowane sa linki do kazdej zalozonej ksiegi i teraz ja na jednej ze swoich podstron chcial bym ja w okreslonym miejscu wyswietlac. Poniewaz kazda z podstron ma do gory grafike i menu pisane w javie chce miec to wszystko razem a nie, ze po kliknieciu na pokaz wpisy ksiega uruchamia sie w _blank lub top . Takie wersje mi nie dzialaja, a jakie mogly by byc inne nie mam pojecia. Pozdrawiam

Kod
        <?
include("url=http://www.prv.pl/kg/wypisz.php?id=54078");
         ?>

<?
include("http://www.prv.pl/kg/wypisz.php?id=54078");
         ?>
Hazel
Chyba tylko cURL...
zelek86
questionmark.gif nic nie rozumiem z tej odpowiedzi
Hazel
Nie rozumiesz? Przydatny link
zelek86
Cytat(Hazel @ 14.10.2007, 18:14:18 ) *
Nie rozumiesz? Przydatny link

Nie rozumiem odpowiedzi bo podalem dwie wersje ktore zastosowalem i zadna z nich nie jest dobra a Ty piszesz mi cURL w odpowiedzi. Co mam z tego wywnioskowac?

Ps. Admin zaraz poprawie
zelek86
No dobra fajnie zaraz sobie poczytam bo z checia sie czegos naucze w kwestii php ale czy po prostu nie mogl by mi ktos powiedziec jak to zrobic?
strife
Cytat(zelek86 @ 14.10.2007, 18:33:05 ) *
No dobra fajnie zaraz sobie poczytam bo z checia sie czegos naucze w kwestii php ale czy po prostu nie mogl by mi ktos powiedziec jak to zrobic?

W drugim poście dostałeś odpowiedź! Zrozum jedną rzecz, nikt za Ciebie tego nie zrobi, a to co wymyśliłeś wymaga trochę więcej pracy niż Tobie może się wydawać. Poczytaj o bibliotece cURL, co ona robi i do czego służy, jak już będziesz miał tą wiedzę to poszukaj na forum bądź poprzez google przykładów użycia tej biblioteki i tak małymi krokami zrobisz co potrzebujesz, ale podkreślam to jeszcze raz nie oczekuj, że ktoś Ci napisze gotowca.

PS. Nie zrozum mnie źle, widzę że jesteś tutaj nowy, ale wykaż chociaż odrobinę zainteresowania tym tematem i pokaż nam, że masz jakieś chęci, aby to stworzyć.
zelek86
Wiesz jak nie wiem za co sie zabrac, od czego zaczac i tak wlasciwie czego szukac to nie dziwne jest, ze sie pytam. W pierwszej odpowiedzi myslalem ze to c przy URL to w ogole literowka kogos kto mi odpowiadal. Buszuje po stronkach i czytam o tej bibliotece ale jak na razie to widze przyklady analizowania kodow z listingow co dalekie jest od tego co chce zrobic. Na dobra sprawe mogl bym podstrone podzielic na ramki i to tam wpakowac ale nie chce tego robic bo to juz zabytek.
strife
Cytat(zelek86 @ 14.10.2007, 18:44:56 ) *
Wiesz jak nie wiem za co sie zabrac, od czego zaczac i tak wlasciwie czego szukac to nie dziwne jest, ze sie pytam. W pierwszej odpowiedzi myslalem ze to c przy URL to w ogole literowka kogos kto mi odpowiadal. Buszuje po stronkach i czytam o tej bibliotece ale jak na razie to widze przyklady analizowania kodow z listingow co dalekie jest od tego co chce zrobic. Na dobra sprawe mogl bym podstrone podzielic na ramki i to tam wpakowac ale nie chce tego robic bo to juz zabytek.

Od czego zacząć? - Wgraj sobie serwer, na swój komputer. Polecam wampserver, następnie jeśli nie masz rozszerzenia cURL włączonego, to załaduj je w Extensions w tymże programie/nakładce. Czy masz obsługę tej biblioteki sprawdzisz poprzez prosty kod:

1. <?php
  2. ?>

(szukaj curl)

Jak już dojdziesz do tego momentu, będziesz mógł testować listingi smile.gif Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje? - jeśli nie to pytaj, winksmiley.jpg
zelek86
Kozystam z Server2go bo jest pozbawiony roznego rodzaju konfiguracji przy instalowaniu, wiec tylko pakuje mu strone w okreslony folder i jest, tyle czy to jest wystarczajace? Bo jak na razie to normalnie mi wyswietla i nie widze zadnych problemow z ta namiastka rzeczy w php jakie tam mam.

Zapoznalem sie z tym tematem na google i nie sadze zeby przy znikomej wiedzy na temat php to mi cos pomoglo. To tak jakby ktos uczyl sie mnozyc nie znajac liczb.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.