Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] mygosuMenu ... pozycja menu...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Menar
Witam
Mam takie menu:
http://code.gosu.pl/dl/mygosuMenu/demo/1.1/example2.html

tylko juz zmienione kolory, dane itd....
mam pytanie jak zrobic aby MENU które pokazują się po prawej stronie było zawsze pokazywane od samej góry a nie np. na srodku jak to ma miejsce gdy wybiore np. 4 od gory pole w MENU GŁOWNYM

tak jak na odbrazku
http://img505.imageshack.us/img505/1782/222sx3.jpg
tsharek
Nie znam tego skryptu, ale zastanów się jaką to menu miało bezsensowną funkcjonalność. Przecież jeżeli będziesz mieć pozycję gdzieś na dole i ona będzie rozwijana w bok, to nigdy nie zrobisz przeskoku do tego menu w bok bo nie będzie jak (albo będziesz musiał zjechać z tego menu w prawo, a wtedy menu się zamknię, albo będziesz musiał dojechać do góry, ale wtedy już tamta opcja przestanie już być aktywna. Krótko mówiąc: menu rozwijane w bok musi być "ciągłe" tak żebyś mógł myszką przejechać. Dlatego pewnie nie będzie się dało przerobić tego skryptu w jakiś logiczny sposób.
Menar
ok dzieki, faktycznie po chwili zastanowinie tez stwierdziłem ze nie ma takie cos sensu...

mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z tym menu...
tz. mam juz ukonczone jednak one jest bardzo rozbudowane z duza liczba LINKOW w sobie i plik z nim zajmuje 650 KB exclamation.gif! wiadomo ze sie długo ładuje...
wiec mam pytanie jak to zmniejszyc... a chyab sie da ponieważ wszystkie te "podmenu" ktore wyskakuja po prawej stronie po najechaniu na jakis link z tego głównego (zawsze widocznego menu) sa takie same ... zawsze takie same... i teraz pytanie moje brzmi... czy nie da rady zrobic jeden raz danego schematu a potem tylko jakos zrobic tak aby przy kazdym linku on sie pokazywał? chyab wtedy wielkosc sie zmniejszy ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.