Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Fragment strony na stronie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jagon
Zacznę od tego, że przeszukiwałem forum w celu znalezienia informacji na ten temat, ale niestety niczego takiego nie znalazłem.

Mianowicie, chciałbym na mojej stronie umieścić KONKRETNY FRAGMENT jakiejś strony internetowej. Np mamy stronę bogatą w treść, ale potrzebuję tylko jej fragment, w którym znajduje się np. logowanie do panelu. Z pewnością jest to możliwe. Jak się pewnie domyślacie raczkuję w tematach PHP:) Prosiłbym o taki skrypcik, proszę tylko nie rzucać hasłami typu. google.pl , curl. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc...
JaRoPHP
Cytat(jagon @ 20.10.2007, 17:06:54 ) *
mamy stronę bogatą w treść, ale potrzebuję tylko jej fragment, w którym znajduje się np. logowanie do panelu. Z pewnością jest to możliwe.
Czy jest to możliwe to sie okaże smile.gif. Jeżeli masz na myśli kod wykonywany po stronie serwera (np. PHP, ASP.NET), który generuje owy wycinek strony - to niestety nie. Jeżeli natomiast chodzi Ci o kod XHTML to jest to możliwe.
Kroki jakie musisz wykonać:
Cytat(jagon @ 20.10.2007, 17:06:54 ) *
przeszukiwałem forum w celu znalezienia informacji na ten temat, ale niestety niczego takiego nie znalazłem.
Chyba słabo szukałeś: [php] wyciaganie fragmentu stringa.
bartekmedon
Tak jak wyżej Jaro napisał - otwierasz daną stronę ( plik ) na przykład poprzez fopen - czyli :

$plik = @fopen("http://www.sciezka.pl/sciezka/plik.html","r");

potem robisz sobie pętle na przykład while - aż plik się skończy czyli :

while ( !feof($plik) )

No i dalej w pętli odczytujesz poszczególne linie czyli funkcja fgets - no i dalej poprzez na przykład eregi odczytujesz ( poczytaj o wyrażeniach regularnych ) konkretny fragment i zapisujesz do tablicy .

Jakbyś podał konkretnie z jakiej strony co chcesz odczytać to mogę napisać rozwiązanie pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.