hmmm chyba jednak powinienem wpisac caly kod tu, o ktory mi chodzi a przy okazji moze rozwiazecie druga zagadke ktora jest dla mnie ciezka, zdaje sobie sprawe ze to moj bld logiczny w torzeniu zapytan itd, ale nie wiem jak go zoptymalizowac tak aby dzialalo.
Otoz gdy wpisze w pole nazwa czy Producent, przy okazji zaznaczajac checkboxa, aby szukalo tych kryteriow, jednak przy zaznaczeniu dwoch i wiecej checkboxow, wywala mi na ekran wynik name + chechboc plus wynik jakby oddzielny od innych checkboxow, i tak jak wciskam nazwe telewizora i tv, wynajdzie mi to co szukam, ale jak dodam rozne, to znajdzie mi telewizor plus wywali na ekran wszystkie poszukiwania z drugiego checkboxa. koda mam taki
<?php
if (isset($_GET['advanced_search'])){
$where="";
if (isset($_GET['Nazwa'])){ $where="$where `Nazwa` LIKE '%{$_GET['Nazwa']}%' AND";
}
if (isset($_GET['Producent'])){ $where="$where `Producent` LIKE '%{$_GET['Producent']}%' AND";
}
if (isset($_GET['Opis'])){ $where="$where `Opis` LIKE '%{$_GET['Opis']}%' AND";
}
if ($_GET['Rozne']=="1"){
$where="$where Rodzaj='Rozne' OR";
}
if ($_GET['TV']=="1"){
$where="$where Rodzaj='TV' OR";
}
if ($_GET['Kuchnia']=="1"){
$where="$where Rodzaj='Kuchnia' OR";
}
if ($_GET['Muzyka']=="1"){
$where="$where Rodzaj='Muzyka' OR";
}
if (!empty($_GET['cenaod'])) { $where= "$where Cena >= '{$_GET['cenaod']}' AND";
}
if (!empty($_GET['cenado'])) { $where= "$where Cena <= '{$_GET['cenado']}' AND";
}
$where = "WHERE $where";
}
$result = mysql_query ("$query $where") or
die ("Zapytanie zakończone niepowodzeniem"); ?>
cena dzial btw; chyba dzieki temu empty, za co dziekuje