Hej,
Na wstępie, jako że nowy tu jestem, witam wszystkich.
Piszę bo mam problem z frameworkiem symfony. Z góry uprzedzam, że frameworkami zainteresowałem się niedawno, podobnie jak samym ubuntu na którym mam postawione symfony, ale do rzeczy. Chcąc zgodnie z pierwszym tutorialem wykonać pierwszy testowy projekt na sandboxie, mam problem z z linią "php symfony propel-insert-sql". Do tego momentu wszystko grało, sqlite został wcześniej zainstalowany, a mimo to dostaje info o błędzie, przypuszczam przez który aplikacja nie działa.
----
[propel-sql-exec] Our new url -> sqlite://./../../../../data/sandbox.db
Execution of target "insert-sql" failed for the following reason: /var/www/sf_sa ndbox/lib/symfony/vendor/propel-generator/build-propel.xml:296:1: [wrapped: sql ite extension not loaded [User Info: Array]]
[phing] /var/www/sf_sandbox/lib/symfony/vendor/propel-generator/build-propel .xml:296:1: [wrapped: sqlite extension not loaded [User Info: Array]]
----
W tutorialu jest info, że mogą pojawić się błędy w związku z usuwaniem tabel, no ale aplikacja się wysypuje tak czy inaczej.
Jak wpomniałem sqlite był instalowany, zresztą wpisując komendę sqlite wyskakuje mi wersja 2.8.17. W php.ini mam wpisane m.innymi:
extension=php_sqlite.so
extension=mysql.so
extension=mysqli.so
extension=xsl.so
Podpowiedzcie w czym może być problem, bo nie mam zielonego pojęcia. Szukałem na google, niestety nic..
dzięki