Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zurek
Miałem wątpliwości co do tego czy w dobrym dziale umieściłem ten wątek, ale nnie jestem pewny czy ten skrypt powinien być napisany w PHP czy w JS.

Chciałbym napisać następujący skrypt. Chodzi o to, że po kliknięciu jakiegoś przycisku w menu wyświetlały by się w innym dowolnym miejscu na stronie kolejne przyciski (podkategorie), z odsyłaczami do podstron. Nie chodzi mi o coś typu rozwijane menu.

Np. Klikam w menu na odsyłacz Wiadomości i dajmy na to w lewej części strony wyświetlają się przyciski: Nowe, Stare, Usunięte blinksmiley.gif . I przy każdym przycisku menu były by inne podkategorie.

Nie chciałbym tworzyć osobnej ramki lokalnej i podstron z przyciskami. Według mnie to nie praktyczne. Z góry dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał o co chodzi wstydnis.gif
michu2510
ale w php czy w js ?
zurek
Cytat(michu2510 @ 2.11.2007, 19:53:02 ) *
ale w php czy w js ?

Najlepiej byłoby gdyby był w PHP, ale ważne żeby działał. Dlatego obojętnie w jakim języku programowania smile.gif
michu2510
to takrobisz klase która to wyświetla i wywołujesz ją jeżeli spełnia warunek czyli został kliknięty link
zurek
ad1. To jest chyba w PHP, prawda? Jestem w tym ciemny, więc czy mógłbyś mi to bardziej wyłumaczyć.

ad2. Nie ma na to sposobu w PHP?
VegA
Ja bym zrobił takie menu w JS jest praktyczne smile.gif chyba większość menu jest w JS.
zurek
A jakieś konkrety? Potrzebuję szczegółowych objaśnień, może jakichś przykładów tego menu w JS. Znam narazie tylko PHP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.