Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]dodawanie zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
trucksweb
na stronie do wystawiania faktur magazynowych wybieramy klienta(otwiera sie popup, w ktorym zaznaczamy interesujaca nas osobe,odswiezamy okno glowne dodajac do adresu &id klienta zamykajac tym samym popup)
Teraz jak zrobic zeby moc wybrac sobie produkty do faktury- tez otwieramy popupa z listingiem produktow, i jak teraz sciagnac dane i nadpisac adres zeby($id_prod) nie utracic poprzedniej wartosci $id.

Chce osiagnac cos takiego: ?zamowienia&id=2&id_prod=45

2.pytanie, jak to robic dalej, gdy w zamowieniu bedzie wiecej niz jeden produkt ?
Daimos
nie wiem czy o to dokladnie chodzi
przekazuj id w polu hidden i dane wysylaj za pomoca POST

do nazwy pol dodawaj liczbe porzadkowa np. id_1 id_2
i pozniej w zliczasz i odczytujesz za pomoca petli
trucksweb
hmm, tylko ja narazie nie uzywam formow

np. wybieram w popupie klientow to mam w nim-w tabeli:
1 Adam Wybierz
2 monika Wybierz

1. odswiez = function(url) {
  2. reg = /id=(\d+)/;
  3. reg.test(url)
  4. window.opener.location.href = "zamowienia.php?akcja=dodaj_zamowienie&id="+RegExp.$1;
  5. }

link Wybierz ma taka forme:
  1. <?php
  2. echo"<a href=\"zamowienia.php?akcja=dodaj_zamowienie&id=$row[id]\" onClick=\"odswiez(this.href);window.close();\" class=\"button\">Wybierz</a></td></tr>";
  3.  
  4. ?>

i to dziala gdy wybieram klientow, a teraz w podobny sposob chcialbym wybierac produkty, nadpisujac przy refreshu adres kolejna zmienna przekazana GET'em
rolnix
Jeżeli chcesz wybierać wiele produktów na raz, to proponuję coś w stylu wywoływania jakiegoś skyptu php buforującego w sesji bądź ciachu wybrane produkty... a od strony technicznej nie pomogę, bo w AJAXopodobnych rzeczach jestem noga :S
trucksweb
tzn, nie chce tego na ajaxie bo tez go nie umiem i nie mam czasu sie uczyc,
produkty nie beda wybierane hurtowo-za jednym razem.

Jedno klikniecie linka "dodaj produkt do zamowienia" to jeden dodany produkt i ejdna dodatkowa zmienna w adresie url.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.