Cytat(Foxx @ 11.11.2007, 16:06:48 )

Pokaż swój kod, masz błąd bo nie powinno ci zwracać wszystkich rekordów...
Chyba dalej coś źle tłumacze. Wyszukiwarka działa dobrze ale jeśli np dam
select * from tabel where warunek2 or warunek2 or warunek3 or warunek4 or warunek5 or warunek6 or warunek7 or warunek8
to w pewnych sytuacjach może zwrócić mi zawartość całej tabeli. A ja poprostu chcę aby gdy wywyłam zapytanie
select * from tabel where warunek2 and warunek2 and warunek3 and warunek4 and warunek5 and warunek6 and warunek7
i nie zostanie znaleziony żaden rekord to, żeby zrobić coś takiego w wyniku czego zostanie wyświetlone ogłoszenie które nie spełnia np. jednego warunku (przyjmijmy, że jest to cena - w bazie jest podobne ogłoszenie ale podana cena jest wyższa niź zadana do wyszukania przez użytkownika), a z drugiej strony zeby też nie wyszukało rekordu spełniającego tylko jednego warunku z kilku.
Reasumując chciałbym zrobić taką wyszukiwarkę która znajdzie mi ogłosznie nie spelniające wszystkich warunków.
jeśli nie zostanie znalezione żadne ogłoszenie bo np. cena się nie zgadza to żeby wyszukało ogloszenie które spełnia pozostałe warunki, ale żeby nie wyszukiwało takich w których spełniony jest tylko jeden warunek.
Jednym słowem wyszukiwarkę niedeterministyczną.