Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd funckji header...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Rafael6666
Napisałem skrypt, który wysyła plik do przeglądarki. Na jednym serwerze działa, a na drugim pokazuje się coś takigo:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ...) in ... on line 207
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ...) in ... on line 208
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ...) in ... on line 209
Warning: readfile() [function.readfile]: URL file-access is disabled in the server configuration in ... on line 209
Warning: readfile(...) [function.readfile]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in ... on line 209

Chciałbym się Was zapytać co może być tego przyczyną, bo ja szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak się dzieje...

Pozdrawiam smile.gif ...
Piotr Klag
Cytat(Rafael6666 @ 18.11.2007, 20:04:55 ) *
Napisałem skrypt, który wysyła plik do przeglądarki. Na jednym serwerze działa, a na drugim pokazuje się coś takigo:

to może wklej ten "skrypt" ?

Cytat(Rafael6666 @ 18.11.2007, 20:04:55 ) *
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ...) in ... on line 207

na 99% jakiec echo, print lub pochodne dałes i nagłowek jest fizycznei wczesniej wysłany.
domis86
zapamietaj zasade:
jezeli wyskakuje blad i pisze ze on jest w n-tej linijce to sprawdz ta n-ta linijke

a jak nie jestes programista to zeby zamaskowac bledy dodaj gdzies na samym poczatku:
  1. <?php
  2. ?>

To nie sprawi, że błędy znikną, ale nie będzie ich widać - stosuje się to na serwerach produkcyujnych.
Rafael6666
PHP zajumję się od 2 lat. Mam już w tym spore doświadczenie. Nie zauważyłem po prostu, że na tym serwerze nie ma funkcji readfile wstydnis.gif , ale już wiem co jet grane, dlatego proszę o zamknięcie tematu guitar.gif ...

A co do error_reporting laugh.gif ... Co da mi ta funkcja. Zamaskuję błędy, ale nie osiągnę tego, że będzie ściągał się plik... W końcu po coś te nagłówki wysyłam smile.gif ...
mikess
jeśli nie poradziłes sobie z tym jeszcze to możliwe że Ci pomoze to:

na początku skryptu wstaw ob_start(); a na koncu skrytu ob_end_flush();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.