Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy z ładowaniem strony przy obsłudze sesji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mrmr
Mam dziwny problem. Napisałem coś w rodzaju internetowego kalendarium, do którego użytkownicy muszą się zalogować. Autoryzacja i dane nt. użytkowników obsługiwane są przez sesję i zmienne sesji.
Nie wiem czemu, niektóre strony ładują się dopiero po odświeżeniu (FreeBSD + Apache + MySQL, kiedy testowałem na
Apache pod Win98 było OK) -- dzieje się to przy pierwszym wejściu na stronę, potem już bez problemów.
Nasz admin zauważył, że kiedy do adresów względnych doda się "?", tego typu błędy nie występują. W skryptach, które nie miały obsługi sesji, wszystko chodzi OK, przy autoryzacji przez .htaccess też.
Czy ktoś wie, w czym rzecz?
LeWaR
Też miałem podobnie po wywaleniu stron na serwer linuxowy.
Przejrzyj dokładnie rejestrowanie zmiennych w sesji. Miałem to delikatnie zrąbane a teraz nie ma już problemu.
Najlepiej wyświetlaj sobie na stronie ich bieżącą wartość, to zobaczysz których zmiennych ci brakuje i kontroluj ich drogę w skryptach (ja je przekazujesz dalej).
W razie czego pisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.