Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql] fetch_row / fetch_array co lepsze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mazc
witam,

chcialbym sie zapytac ktora fukcje lepiej uzywac?
gdzies przeiwnelo mi sie przez oczy ze row jest szybsza... ale nie jestem tego pewnien, bo nie moge odnalesc tej strony
jestem w trakcje tworzenia projektu i nie wiem czy wybierac to pierwszy czy drugie, a chce zeby dzialalo to najefektownej

takze prosze o opinie smile.gif
dziekuje!
el Santiago
Używaj tego co Ci wygodniejsze winksmiley.jpg
Array tworzy oba formaty tablic, zatem jeśli korzystasz z bezpośrednich odwołań do nazw w bazi danych lepsze to niż potem babrać się z row jeśli zmienisz nieznacznie budowę bazy danych.

Jeśli masz już przygotowany projekt to row jest szybsze, sam z niego korzystam dla optymalizacji.
dadexix
Hmmm no niby jest szybsze ale sam manual mówi że jest bardzo nie znacznie szybsze.... a nawet jak zrobi wszystko to zawsze może się zdażyć że będzie coś zmieniał... a przy większych rzeczach nie spamięta się gdzie używa się jakiego pola z jakiej tabeli...
webdice
Oczywistym jest że używanie nazw pól jest o wiele wygodniejsze, zastosuj mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.