Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z file_put_contents.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kurdak
Witam.
Mój problem polegan a tym że zabardzo nie wiem dlaczego nie chce mi działać funkcja file_put_contents.
Postawiłem sobie serwer na debianie i funkcja ta prprostu wywala mi takie błędy:

Warning: file_put_contents(referer.txt) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/funkcje.php on line 11

Warning: file_put_contents(files/sesja.txt) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/funkcje.php on line 11

Warning: file_put_contents(referer.txt) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/index.php on line 11

Zaznaczam odrazu że nie jest to błąd w kodzie bo pod Win działa wszystko na jakimś serwerze na "V" ale nie pamiętam dokładnie nazwy.
Proszę bardzo o pomoc.
Cysiaczek
Hm... jak postawiałeś Debiana, a potem na nim serwer www z php, to aż dziw bierze, że nie umiesz przeczytać prostego komunikatu

Permission denied

Sprawdź w słowniku, albo w google

Zamykam - nie proś o otwarcie, bo to przesada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.