Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]nie rozumiem bledu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gallareton
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\Program Files\WebServ\httpd\login.php:17) in D:\Program Files\WebServ\httpd\login.php on line 29

Nie rozumiem dokladnie o co chodzi... Z tego co zrozumialem to nie mozna wyslac headera, bo zostal juz wyslany...

W linii 29 jest header oczywiscie, a wczesniej nie mam zadnego wysylania headera...

To samo jest jesli wpisze w ta linijke setcookie...
dziurson
zapewne załączasz ten plik do innego. Ja właśnie tak też kiedyś miałem i na tym polegał mój błąd
SaMi
Header czyli nagłówek musi być jako pierwszy wysłany do przeglądarki nie można nic przed nim wysyłać żadnego print, echo lub też tworzenia cookies. Zresztą temat bardzo często poruszany na forum i proponuje zapoznać się z dokumentacją ob_start.
Gallareton
A jesli jestem w 100% pewien, ze nie? Mam jeszcze malo plikow i jedynie config.php dolaczam do jakiegokolwiek z nich, a ten nim nie jest tongue.gif To jest skrypt, w ktorym wystepuje ten blad... moze mi ktos pomoc go zlokalizowac?
  1. <?php 
  2.  
  3. $link = mysql_connect('localhost', 'root', '')
  4. or die('Nie można się połączyć: ' . mysql_error());
  5.  
  6. mysql_select_db('game');
  7.  
  8.  
  9.  
  10. echo '<form action="" method="post"> 
  11. Login  : <input type="text" name="pole1" style="width: 120px;" /><br /> 
  12. <br>
  13. Haslo : <input type="password" name="pole2" style="width: 120px;" /><br /> 
  14. <br>
  15. </input></input><br /> 
  16. <input type="submit" value="zaloguj sie" name="submit" />
  17. </form>';
  18. if ($_POST['submit'] == true) {
  19. $pole1 = trim($_POST['pole1']); 
  20. $pole2 = trim($_POST['pole2']);
  21. $nick = "$pole1";
  22. $pass = "$pole2";
  23. $wynik = mysql_query("SELECT `password` FROM `users` WHERE nick='$nick'") 
  24. or die('Nie mozna sie polaczyc: ' . mysql_error());
  25. $rek = mysql_fetch_array($wynik); 
  26. $haslo = $rek[password]; 
  27. if ($pass==$haslo) {
  28. setcookie("log", $nick);
  29. }
  30. else
  31. echo("Zla nazwa uzytkownika badz haslo.");
  32. }
  33. ?>
dziurson
może trzeba tak n samym początku utworzyć te ciasteczko a późnie je tylko zmodyfikować?? szczerze to nie wiem bo wolę sesje smile.gif
Gallareton
Dobra juz naprawilem wszystkie bledy i se poradzilem... thx za podpowiedzenie o ob_start ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.