Cytat(Force @ 24.12.2007, 17:57:47 )

Pozostaje problem rozmiaru (w bajtach). Zapis na dysk będzie bardzo spowalniał działanie skryptu. Czy jest możliwość sprawdzenia tych danych jakąś konkretną funkcją bez takich sztuczek?
Witam, mam podobny problem.
generuję obrazek za pomocą imagecreate, imagejpg
problem moj jest taki, że muszę przesłać informację o wielkości pliku w headerze. (pobieram we flashu obrazek, który widzi wielkość pliku (plik zwrócony przez php) jako wartość 0; gdy prześlę w headerze content-length=99999 to flash widzi, że obrazek ma 99999 Bajtów, co jest logiczne)
gdy zastosowuję sztuczkę z kładzeniem pliku na dysk, następuje niemożliwość przesłania nagłówka Content-Length
mój log:
Cytat
[05-Nov-2009 00:35:11] PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xio46160/public_html/zaprojektujemy/borovsky/neo/resampleImage.php:81) in /home/xio46160/public_html/zaprojektujemy/borovsky/neo/resampleImage.php on line 85
a "output started" to linijka, gdzie robię imagejpeg(obrazek, ścieżka)
czyli te rozwiązanie się wyklucza, bo nie mogę nic "wypluć" zanim nie prześlę nagłówka...
teraz tak: jeśli normalne rozwiązanie to jest niemożliwe, to pytam, czy może być jakiś inny powód, dla którego flash widzi wielkość obrazka dynamicznie generowanego przez php jako liczbę 0?
a może jest jakaś biblioteka graficzna php która obsługuje podawanie rozmiaru pliku jpg, który ma być "wypluty"
Bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam, Adam
edit// juz wiem, wystarczy
ob_start();
oraz ob_end_flush();