Zrobiłem taki upload zdjęć na serwer:
i teraz mam takie php:
<?php ///////////////// Foto 1 $dlugosc_hasla = 9; // od 2 do n for($a=0 ; $a < $dlugosc_hasla ; $a++) { $n = $wylosowane_liczby[$a]; $nazwa[$a] = $litery[$n]; } $peta_plik=($peta_plik2 . $nazwa . $peta_plik) ; $filetype = $_FILES["my_field1"]["type"]; $testing = $filetype; if ($filetype!=""){ if($filetype == "image/jpeg" || $filetype == "image/jpg" || $filetype == "image/pjpeg") { $roz= "jpg";} if ($filetype == "image/png" || $filetype == "image/x-png") { $roz= "png";} $_FILES["my_field1"]["name"] = "$peta_plik". "." . "$roz"; // oryginalny plik na serwerze $rozmiar = $_FILES["my_field1"]["size"]; if($rozmiar > $peta_rozmiarobrazka || $filetype != "image/png" && $filetype != "image/x-png" && $filetype != "image/jpeg" && $filetype != "image/jpg" && $filetype != "image/pjpeg"){ } if($rozmiar <= $peta_rozmiarobrazka ){ if ($filetype == "image/png" || $filetype == "image/x-png" || $filetype == "image/jpeg" || $filetype == "image/jpg" || $filetype == "image/pjpeg") { $peta_plik=$_FILES["my_field1"]["name"]; $peta_plikmini = "$peta_plik". "mini." . "$roz"; // oryginalny mini plik na serwerze $Picture='temp/' . "$peta_plik"; } } } echo "<br/><span style=color:green><center>Ogłoszenie zostało zapisane w naszej bazie danych poprawnie. <br></center><br></span>"; echo " <center><FORM name=jsl action='f.php'method=post> <INPUT type=submit value=Ok name=submit></form></center><br/><br/><br/><br/>" ; co dziwne, skrypt czasami wczytuje pliki jpg poprawnie, a czasami nie chce w ogóle (nawet nie pokazuje tego mojego komunikatu o błędzie)...:/ Co robie nie tak?? ?>
North