Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xsl] Dynamiczne xsl:include
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
webdice
Witam,

Czy można stworzyć dynamiczne xsl:include? Chodzi mi o coś w stylu:

Kod
<xsl:variable name="filePath">
  index2.xsl
</xsl:variable>

<xsl:include href="{$filePath}" />

i inne tego typu rozwiązania (to oczywiście nie działa). Próbowałem również z wstawianiem lub podmianą xsl:include w PHP, co do wstawiania wstawiał mi na końcu dokumentu co oczywiście jest niepoprawne. Z insertBefore oraz replaceChild nie bardzo mi wychodziło.

Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Najbardziej zadowoliło by mnie to w XSL, a nie PHP, ale w ostateczności... smile.gif.

EDIT: Problem rozwiązałem w PHP w taki sposób:

1. <?php
  2. $XSL -> getElementsByTagName ('include') -> item(0) -> setAttribute ('href', $filePath);
  3. ?>

Jakby ktoś miał rozwiązanie oparte o sam dokument XSL to prosiłbym o podanie. Z tego co czytałem to raczej tego zrobić nie da, ale kto wie.
Cezar708
Cytat
Note: <xsl:include href="URI"/> element must appear as a child node of <xsl:stylesheet> or <xsl:transform>.

(źródło)

Być może to nie jest dziecko <xsl:stylesheet> lub <xsl:transform>?
webdice
  1. <xsl:stylesheet version="1.0" xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform">
  2.      <xsl:output method="xml" encoding="ISO-8859-2" indent="no" />
  3.  
  4.      <xsl:include href="contact.xsl" />
  5.  
  6.      <xsl:template match="/">
  7.            <!-- content -->
  8.      </xsl:template>
  9.  
  10. </xsl:stylesheet>

Czyli jest, czytałem to, jeśli by tak nie musiało być sprawa była by prosta. Czytałem również (na jakimś forum) że tego zrobić się nie da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.