Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] W IE6 top się rozjeżdza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-sowi-
Witam,
mam problem, ponieważ u niektórych użytkowników IE6 top rozjezdza się tak jak widać pod adresem załączonym poniżej

www.8net.pl/problem/screen.jpg

Strona pod adresem www.8net.pl/problem

Pod IE7, Firefoxem i Operą chodzi bez problemu. Będę wdzięczny za wskazówkę co zrobić
Inti
Zakładam, że robisz to na divach i to sprawia, że pod IE może ci się jakiś blok wykładać. Niemniej jednak ciężko będzie coś doradzić bez kawałka kodu. Najlepiej podrzuć tę część gdzie ustawiasz style dotyczące konkretnych bloków oraz wycinek ze strony gdzie je stosujesz tak dla pewności - plus to jakiego nagłówka strony używasz.
sowi
Napisałem smile.gif Dałem linka do kodu - myślę, że tak najłatwiej będzie sprawdzić

Strona pod adresem www.8net.pl/problem

Przepraszam w ogóle mi się jakoś wylogowało i z konta gość posta napisałem
Inti
Ciezko w pelni okreslic powod takiej rozbierznosci - od dawna wiadomo, ze IE roznie potrafi sie zachowywac. U mnie dziala prawidlowo na IE6, ale w razie czego polecam zmienic szerokosc menu z 315 na 310, byc moze maly zabieg tego typu pomoze. Roznicy nie powinno byc a i tlo jak widac menu powinno sie lepiej dopasowac, bo jak widze ze screen'a zaczyna sie dublowac wlasnie o jakies 5px

Daj znac czy ujdzie ta opcja. Jesli nie to istnieje jeszcze mozliwosc ustawienia tego malego skrawka kodu oddzielnie dla IE - Opis jak to zrobic

Pozdrawiam Inti
sowi
Dzięki za odpowiedź Inti.
Właśnie kombinowałem ze zmianą parametru width, ale wtedy pojawia się po środku odstęp. Oczywiście udaje się łatać poprzez dorzucenie backgroundu dla #naglowek i znowu wszystko wyglada fajnie we wszystkich przeglądarkach, ale w IE6 pozostaje w dwóch rzędach sad.gif

edit: czy komuś przychodzi może do głowy czy ta sytuacja może być spowodowana jakimiś ustawieniami w Windowsie lub samym IE? Testowałem dziś na kilku innych komputerach z IE6 i wszędzie działa poprawnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.