Cytat(Snowak @ 3.02.2008, 00:25:22 )

A jak dla mnie to właśnie brak podziału na typy to najlepsze co może być. Ma się pełną swobodę a to wcale nie stwarza ŻADNYCH problemów. Jedynie pedanci co się uczyli programować w Delphi i C++ i teraz nie mogą się przestawić, narzekają -,- Pewnie wg. Ciebie dzięki temu zwiększyło by się bezpieczeństwo aplikacji, razem z SQL injection... Ale wystarczy umieć logicznie myśleć i można się przed tym bez problemów zabezpieczyć.
Nie dobijaj mnie, człowieku :S
Na brak logicznego myślenia nie narzekam. Z takim podejściem od razu cofnij się do assemblera, bo przecież skoro z logiką nie masz problemów to pisanie w nim będzie dla Ciebie wygodne i w ogóle. Tak poza tym nigdy nie pisałem w Delphi, natomiast C++ nie lubię. Piszę za to bardzo dużo w Javie. To jest dla mnie język numer 1 jeżeli chodzi o obiektowość i stawiam go na najwyższej półce porównując z nim inne języki. Twój post natomiast świadczy o Twoim programistycznym poziomie skoro wolisz co funkcję pisać kolejne linie walidowania danych:
<?php
public function query($intIlosc)
{
}
?>
a nie widzieć logiki takiego rozwiązania
<?php
public function query(int $ilosc)
{
}
?>
które by po prostu nie zezwoliło na cokolwiek innego poza liczbą całkowitą i wyrzuciło parse error.