Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Im wiecej pul tym wiecej okienek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wozniak
Witam mam taki problem musze dodac do bazy dane tzn.

Nazwa i Cena

i teraz tak ma te dane maja byc opisem faktury co było sprzedane wiec nazwy i ceny bedzie raz 10 a raz tylko 1
jak zrobic ze pod czas wpisywania w formularz dodadzą sie nowe pola a pozniej jakos poprawnie zapisza sie w bazie? np. standardowo są dwie liniki tzn. 4 pola 2x nazwa i 2x cena.i teraz jak zaczynam pisac w lini 2 pokazuje sie trzecia.Jak to zorbic?smile.gif
nowotny
Cytat(wozniak @ 8.02.2008, 18:54:02 ) *
Jak to zorbic?smile.gif

Napisać... poprawnie... po polsku... Napisać... z zachowaniem zasad interpunkcji i ortografii... z przykładami, strukturą bazy i aplikacji... Napisać... O CO CHODZI... :/
wozniak
hehe wiedziałem ze tak bedzie;) to moze tak:

Mam formularz ktorym ma dwa Pola
Pole 1
Pole 2

I teraz jak wypełnie pole 1 to nic sie nie dzieje wypełnie pole 2 to pokazuje sie pole 3

I teraz zeby dodało sie to wszystko do bazy z poprawnym id tzn ostatnie ide w bazie to np. 10 i teraz kazde pole zeby sie dodało z poprawnym id!
specialplan
Nic nie rozumiem. Ale piątek jest, po pracy zmęczony, wczoraj impreza, mało snu...
wozniak
To jeszcze raz;)
Mamy baze ktora ma :
Id,Nazwa,wartosc

Dodajemy przez formularz pole

Nazwa | Wartosc
bez problemowo mozna to dodac

Ale ja mam taki problem ze chciałbym naraz dodawac wiecej nazw i opisów,ktos moze zaraz napisac zebym sobie dodał wiecej okienek (input) ale ja chce zeby okienka dodawały sie automatycznie np. java script.tzn

Wypełniłem jedno pole nazwa i wartosc i zaraz pod nimi pokazuje sie nowe pole nazwa i wartosc i tak do czasu az nie klikne zapisz. Jak to zrobic;) Czy teaz ktos mnie rozumie?
Grzyw
Tu masz tutorial na ten temat:
http://webmade.org/porady/createelement-cl...endchild-js.php
Jeżeli chcesz zrobić większy automat, to w inputy wsadź funkcję:
  1. <input (...) onchange="newInput(this.value);" />

a gdzieś w skrypcie JS:

1. function newInput(value)
  2. {
  3. if (value.length=0) return false;
  4.  
  5. // tutaj wsadzasz kod odpowiedzialny za dodawanie nowego pola
  6.  
  7. }

W ten sposób ilekroć zmienić wartość inputu, to o ile nie wyczyściłeś (ten warunek jest sprawdzany, czy input nie jest czysty), to doda nowe pole. To tylko przykład, możesz skorzystać tutaj z różnych sposobów i zdarzeń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.