Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] [js] dynamicznie zmiana koloru strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sebastian003
Witam !

Ma takowy problemik ponieważ chciałbym dodać do strony taki bajerek ze pewne elementy graficzne zmienia kolor dojdzie do wyboru przez użytkownika zmiany koloru strony gdzieś takie rozwiązanie widziałem ale nie wiem gdzie dokładnie i jak to się nazywa?

Nie chodzi mi o zmianę koloru tła strony !

Pozdrawiam !
bogdan89
przygotuj rozne pliki styli... z roznymi kolorami..
w JS tez mozesz zapisac Cookie, i tam przechowywac informacje, ktory CSS ma byc ladowany.
Sebastian003
moze by ktos mi bardziej pomogł bo css to w kazdej chwili moge napsac ale jak z tym js ?
Synapsa
Chyba najlepiej bedzie wrzucić to do ciastka,ale jesli masz jakieś większy serwis to mozesz to w mysqlu zapisać.
Pozostaje jeszcze zapisywanie ustawień w sesji.
Sebastian003
nie to malutki serwis takie home page mozna poprosić jakieś szczegóły jak to rozwiazac ?

tylko 3 elementy graficzne by się zmieniały
lord_t
Masz sobie te 3 elementy (załóżmy że każdy ma obrazek w tle; każdy obrazek jest w 2 wersjach: lato i zima). Standardowo ładuje się np. zima. Ale user klika sobie jakiegoś buttona i w tym momencie js zmienia styl wszystkich 3 obrazków z zimy na lato. Taka jest moja wizja:)

Tip:

1. function zmienStyl()
  2. {
  3. document.getElementById("jakies_id").style.background="url(http://mozejakasdomena.pl/element1lato.png)";
  4. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.