Chcialbym zrobic prosta gre w php, z wykorzystaniem bazy mysql, ale nie korzystajac z jakis szablonow smarty itd. chyba ze ktos kto sie zglosi bedzie mogl to ogarnac. Nie mam doswiadczenia z takimi grami, w php zaczynam pisac. Chce kupic ksiazke do tego i przeczytac i jescze sie podszkolic. A wiec gra ma krecic sie wokol magicznych kamieni(wypadajacych ze potworkow lub wygranych, kupionych od graczy) ktorymi doladowuje sie bron(nie przewiduje mozliwosci jej kupna a jedynie mozliwosc spalenia np jak sie doladuje juz 80 kamieni to powyzej mozna juz spalic bron i trzeba od nowa doladowywac). Co do walk pvp mysle ze tylko od broni +80 bedzie mozna walczyc z innymi(doladowane 80 razy, max to np. bedzie 100). Do tego walka z potworkami: pare potworkow, rozne lvl i wymagania co do broni. Przedmioty, złoto, wlasna gospodarka, rynek miedyz graczami. Pomysl juz mam jak widzicie i sadze, ze jescze nie ma takiej gry...
Odnosnie do tematu, poszukuje:
-programiste php
-webmastera
-grafika
Nie myslcie ze jestem jakims tam noobem, ze sie biore za cos czego nie skoncze... Gre chcialbym zaczac pisac w jak najblizszym terminie(caly czas czytam kursy php, robie przykladowe skrypty z wykorzystaniem mysql).
Licze na odpowiedz i troche krytyki