Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Rekrutacja - EL
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Sintoneal
Witam;

Poszukuję zdolnych przedstawicieli w fachu: programowanie. Nie muszą być doświadczeni-przyjmę także nowicjuszy z zapałem i talentem.

Co oferujemy?
Jak na razie (i nie wiadomo jak w przyszłości) nie oferujemy wynagrodzenia w formie pieniędzy. Chwilowo tworzymy z czystej pasji tworzenia. Możesz stać się częścią dużego i ambitnego projektu (zaawansowana hybryda MMORPG + MMOSG, rozgrywająca się w świecie fantasy, pisana od zera-własny silnik). Dla b. wytrwałych i pomocnych "pracowników" możliwy jest jednak program SID czyli Sponsorowanie i Dokształcanie. Polega on na sponsorowaniu pewnych rzeczy służących lepszej pracy w grupie (np. tablety dla grafików, książki o programowaniu etc.) lub po prostu nagrody za wyjątkowe osiągi. Ludzie należący do naszego teamu, dostaną także miejsce na naszym serwerze (jak na razie, do testów-rootnode, następnie serwer dedykowany)

Kim jesteśmy?
Ludźmi jak i Wy pasjonujemy się fantastyką wszelakiego rodzaju oraz przelewaniem jej realiów na strony www jako strony tematyczne bądź gry (jak w tym wypadku). Mamy na koncie duże doświadczenie w tworzeniu i zarządzaniu grami, (Erythanea, Orodlin, Alvaria, Elymantea, Magic World, Magic Warrior, Kezarth, Olmerland, Dolina Smierci) a przy tym jesteśmy dość normalni smile.gif tylko czasem "szajba" nas łapie.

PROGRAMISTA
Wymagania:

*Umiejętność pracy w grupie
*Zdolność logicznego myślenia
*Chec do pracy winksmiley.jpg
*Trochę wolnego czasu
*Średnia-b. dobra znajomość PHP 5.0 oraz MySQL 5.0
*Dobra-b. dobra znajomość (x)HTML, CSS

b. mile widziane (aczkolwiek nie wymagane)

*Doświadczenie
*Znajomość ActionScript i łączenia go z PHP, JavaScript (wykorzystywanie techniki AJAX) lub C++/C# i systemu szablonów OPT
*Dobra znajomość języka polskiego, znajomość średniowiecza i/lub różnych systemów fantasy, wykonywanie szkiców (obrazków), tworzenie komputerowych grafik z wykorzystaniem tabletu/myszki (obrazki) lub dobra obsługa programu do tworzenia grafik 3D.
*Poczucie humoru winksmiley.jpg

Najchętniej osoby powyżej 16-tego roku życia (dla "złotych samorodków" jednak robimy wyjątki)

Kontakt:
Sint:
gg: 6838839
e-mail: BhaalNeo@gmail.com
telefon: 0669403163 / (077) 4188817
Gloin:
gg: 2455223
jabber: gloineldring@jabber.wp.pl
telefon: 0605163399

e-mail: eternal.lords.team@gmail.com
strona www: eternallords.boo.pl
Na stronie znajduje sie także FAQ, gdzie możesz dowiedzieć się czegoś o projekcie.
Masz pytania? Pisz! Jeśli nie na komunikator czy na e-mail to chociażby i na forum smile.gif odpowiemy na każde pytanie związane z projektem smile.gif

Zgłoszenia proszę pisac na nasz e-mail, w formie:
Nick:
Imię i nazwisko: (opcjonalnie)
Umiejętności:
Kontakt:
Parę słów o sobie: (opcjonalnie)
mike
Cytat
Jak na razie (i nie wiadomo jak w przyszłości) nie oferujemy wynagrodzenia w formie pieniędzy.
Taaaa, oczywita sprawa. Kto płaci za pracę, nie? Jednym słowem wolontariat.
Dorzucam odpowiedni tag do tytułu wątku i przenoszę z Hydepark na Poszukuję
Sintoneal
Cóż, z edytowałem "trochę" mój pierwszy post. Tym razie poszukujemy już tylko programistów-reszta Teamu jest już w komplecie smile.gif Poza tym, nie zgodzę się, że to wolontariat-tu każdy jest równowartościowym członkiem, może mieć wpływ na dalszy rozwój gry, jeśli chce, oczywiście. W razie czego, mogę udostępnić na PW różne grafiki z gry, teksty, pomysły, skrypty etc. To wszystko, pozdrawiam. ;]
Grzyw
Cytat(Sintoneal @ 18.02.2008, 16:56:10 ) *
Poza tym, nie zgodzę się, że to wolontariat-tu każdy jest równowartościowym członkiem, może mieć wpływ na dalszy rozwój gry, jeśli chce, oczywiście.

Aaaaa, to faktycznie smile.gif Nie no... to zmienia zasadniczo postać rzeczy. Wszakże wolontariusz pracowałby w pocie czoła i byłby tylko i wyłącznie wolontariuszem wówczas, gdyby absolutnie nic za to nie dostał. I nie chciał smile.gif

Nie odbierz tego przypadkiem zbyt osobiście, nie śmiem komentować oferty, nie znając szczegółów. Tylko razi mnie modny na polskim rynku wyzysk za pracę w pocie czoła. O, sorry, nie wyzysk. Tylko brak adekwatnych do pracy zysków.
Sintoneal
Może trochę przesadziłem winksmiley.jpg Aczkolwiek chodzi mi o to, że ja traktuję taką "pracę" bardziej jako hobby. Przychodzę znużony z pracy, włączam komputer, udzielam się na forum, obmyślam coś, następnie biorę się za oskryptowanie tego i cieszę się, jak widzę, że mogę się bawić i robić coś "pożytecznego" na raz winksmiley.jpg
kszychu
Cytat(Sintoneal @ 18.02.2008, 20:20:49 ) *
Przychodzę znużony z pracy, włączam komputer, udzielam się na forum, obmyślam coś, następnie biorę się za oskryptowanie tego i cieszę się, jak widzę, że mogę się bawić i robić coś "pożytecznego" na raz winksmiley.jpg

A no widzisz, a większość z nas przychodzi znużona z pracy, WYŁĄCZA komputer i ma w ..... pisanie "pożytecznych" skryptów, bo robili to przez cały pracowity dzień.
A po co to mówię, przecież ogłoszeń się u nas nie komentuje? Ano po to, by uświadomić Ci, że serwisy pisane przez hobbystów i dzieciaki odchodzą do historii. Do projektu, który zamierzasz stworzyć potrzebujesz zawodowca. No a zawodowiec,... patrz początek mojej wypowiedzi. Acz nie przeczę, że może znaleźć się ktoś, kto za free podejmie się stworzenia czegoś takiego. Powodzenia.
Sintoneal
Hmm, zgodzę sie, lecz z tym, że większość osób z tego forum, już nie winksmiley.jpg I może masz rację, większość takich projektów odchodzi w historię, lecz większość, a nie wszystkie. I są to, poza tym, zazwyczaj projekty prowadzone przez jedną, góra dwie osoby, które specjalizują się "we wszystkim", nie mówię, że im więcej osób, tym lepiej, lecz to też ma jakieś znaczenie. Popatrzmy na niektóre zagraniczne projekty-cudze grafiki, mały Team; amatorskie projekty, a kilkanaście tysięcy graczy winksmiley.jpg To tyle.
mike
~Sintoneal chcesz to załóż sondę na forum: Kto chce pracować za frajer lub za obietnicę zapłaty z hipotetycznych zysków?
Doznasz cudownego objawienia.

Zamykam. Zgodnie z zasadami na Giełdzie ofert nie prowadzimy komentarzy. Tym bardziej że to nie jedyne forum gdzie szukasz frajerów.
Daj znać za miesiąc ilu ich znalazłeś tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.