Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Google Analytics
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
TheGuardian
Witam.
Zaznaczam na wstepie, ze nie mam zielonego pojecia o PHP. Ale spokojnie, wlasnie sie biore za nauke smile.gif
Mam problem z Google Analytics. Mam jakas tam strone i chcialem, by byla ona sledzona przez GA wlasnie. No to zrobilem tak jak wyczytalem gdzies w internecie, do glownego pliku strony (mainfile.php) zaincludowalem plik analyticstracking.php.
Zawartosc pliku analyticstracking.php:
  1. <script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript">
  2. <script type="text/javascript">
  3. _uacct="UA-XXXXXXX-X";
  4. urchinTracker();

I do mainfile.php dopisalem:
  1. <?php
  2. //cala zawartosc pliku... 
  3. include_once("analyticstracking.php");
  4. ?>

I jest dosc duzy problem. Śledzenie dziala bez problemu, mam pelny dostep do statystyk na Google Analytics i w ogole wszystko swietnie. Problem pojawia sie natomiast na samej stronie. Otoz gdy próbuje sie zalogowac (lub wylogowac), nic sie nie dzieje tylko widze bialy ekran. Jest tak zarowno podczas logowania jako admin i jako zwykly uzytkownik. Po prostu dostaje bialy ekran. Taki sam problem jest kiedy dodaje newsa przez panel admina. News co prawda sie dodaje, ale po kliknieciu dodaj, widze bialy ekran. Przegladanie zawartosci strony dziala bez problemu.
Kiedy usune include_once("analyticstracking.php") z pliku mainfile.php wsystko wraca do normy i strona dziala bez problemu (śledzenie oczywiscie wtedy nie dziala). Probowalem tez zamiast include'owac po prostu dopisac ten skrypt sledzenia do pliku php i rowniez nie dziala (śledzenie wowczas dziala).

Wie ktos jak sobie z tym poradzic?

Pozdrawiam,
Daniel
Wieviór
Ahh te sesje.

Spróbuj:

1. <?
  2. include_once("analyticstracking.php");
  3. // cala zawartosc pliku... 
  4. ?>

EDIT: Oj nie, chociaż teraz jak patrzę, to dopiero zauważyłem kod tego drugiego pliku... hmmm. To nie wiem. Symptom jest typowy dla sesji, spróbuj z tymi ob_, chociaż wątpię czy to coś da ;]
TheGuardian
Niestety nie pomoglo. Ale dzieki za checi biggrin.gif

Jakies inne propozycje? Wydaje mi sie, ze nie powinien to byc jakis odosobniony przypadek, bo jednak Google Analytics jest dosc popularne i watpie, by nikt wczesniej nie mial z tym problemu...
woj_tas
Włącz wyświetlanie błędow.
Wklej to na początek strony:
  1. <?php
  2. ?>

Może include generuje jakiś bład.
TheGuardian
Wkleilem, ale nic sie nie zmienilo. Gdzie te bledy beda wyswietlane?

Doszedlem do tego - jak probuje sie zalogowac i juz jest ten bialy, pusty ekran i patrze w zrodlo to jest ten skrypt z analyticstracking.php, czyli
  1. <script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript">
  2. <script type="text/javascript">
  3. _uacct="UA-XXXXXXX-X";
  4. urchinTracker();

Hmm...

Nie ma pomyslow?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.