Mam taki formularz:
<?php { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = [email=""]'kefir18@gmail.com'[/email]; // Adres e-mail adresata $subject = 'konkurs'; // Temat listu $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza'; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charsetr\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { { { } } } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> <form action="?" method="post" class="style3"> <div class="style4"> imię:<input name="Text1" type="text" /> <br /> nazwisko:<input name="Text2" type="text" /><br /> wiek:<input name="Text3" type="text" /><br /> Adres:<br /> <textarea name="TextArea1" cols="20" rows="2"></textarea><br /> <br /> W którym roku powstał pierwszy laptop?<br /> <input name="Radio1" type="radio" checked="checked" />1999r.<br /> <input name="Radio1" type="radio" />2003r.<br /> <input name="Radio1" type="radio" />1981r.<br /> <input name="Radio1" type="radio" />1974r.<br /> Kod sms: <input name="kod" type="text" />- - -<br /> <input name="Submit1" type="submit" value="prześlij" /></div> </form><?php } ?>
I chcę aby w części kod sms trzeba było wpisać jedną z wartości znajdującą się w oddzielnym pliku php(kody.php):
wygląda to tak:
'RBCIPJ', 'GWFRRK', 'XMAIRX'); ?>
I chciałbym rónież zarzucić na to blokade, ze jak się wpisze niepoprawny kod to formularza to nie wysyła i pojawia się komunikat o złym kodzie :-)
Jesli już ktoś poda mi kod to bardzo proszę o wytłumaczenie mi gdzie go dokładnie wstawić

Jeśli by był ktoś tak miły i napisałby mi to na gg(będzie w tedy łatwiej i szybciej) 10479580