Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] statystyka w php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dziobok
chciałbym zrobić lub ściągnąć skrypt w PHP do zdawania raportów które można było by wyciągnąć z bazy w postaci excela.
Zasada działania tego pliku polegała by że każdy ma swój login po zalogowaniu pojawia się formularz w którym mamy
- pole z mozliwością wyboru czynność którą wykonywaliśmy czy to jest : Instalacja, czyszczenie, itd
- następnie mamy pole do wpisania numeru (numer do wpisania przez użytkownika obojętnie jaki)
- następne pole to data wykonywania tej czynności i
jeszcze jedno pole do krótkiego opisu.

Wszystko się ma zapisać do bazy.

Natomiast osoba nadzorująca miała by możliwość wygenerowania sobie pliku EXCEL-a gdzie były by te wszystkie informacje co wyżej opisałem oraz pole z loginem osoby która daną pozycję wypisała.

Jak stworzyć taki formularz i baze żeby wszystko działało prawidłowo, za każdym razem jak próbuję stworzyć takie cos to mi nie wychodzi.

Dziękuję za pomoc
szef
Jeśli chodzi o tworzenie plików Excel przy pomocy PHP polecam zajrzeć tutaj ---> http://www.phpclasses.org/browse/package/767.html

Pozdrawiam
em1X
A ja polecam PEAR DataGrid.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.