Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: c++ - pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-ZiBi-
Witam, wiem ze to nie jest forum o c++ ale mam prozbe czy mogl by ktos sie odezwac do mnie kto zna ten jezyk poniewaz musze wykonac na jutro zadanie a dokladniej stworzyc kalkulator :

997. Kalkulator
Kod zadania: CALC

Napisz program, który działa jak prosty kalkulator obsługujący pięć operacji: dodawanie, odejmowanie, mnożenie, dzielenie i obliczanie reszty z dzielenia liczb całkowitych.

Wejście
Na wejście programu podana zostanie pewna liczba zestawów danych. Zestawy składają się z jednoznakowego symbolu operacji do wykonania (+ dodawanie, - odejmowanie, * mnożenie, / dzielenie całkowitoliczbowe, % reszta z dzielenia) oraz następujących po nim dwóch liczb całkowitych. Poszczególne składowe zestawu zostaną rozdzielone spacjami, a same zestawy znakiem nowej linii.

Wyjście
Na wyjściu programu ma się pojawić ciąg liczb będących rezultatem wykonania pojawiających się na wejściu poleceń. Poszczególne liczby należy rozdzielić znakami nowej linii. Uwaga! Można założyć, że dane wejściowe nie zawierają polecenia dzielenia przez 0.

Przykład
Wejście:

+ 7 9
- 0 4
* 5 6
/ 8 3
% 5 2

Wyjście:

16
-4
30
2
1

Moje GG : 9293382
qrees
1. Jeżeli nie potrafisz zrobić tego zadania, to na twoim miejscu solidnie bym się zastanowił nad karierą programisty.
2. Jak sam wspomniałeś to jest złe forum, więc pewnie wątek zaraz zniknie
-ZiBi-
jestem w liceum i to jest tylko kierunek nie planuje z tym kariery ...

Wiec ?

Pozmoze ktos ?
Sabistik
Nie pomagamy w odrabianiu zadań.
mike
Cytat(-ZiBi- @ 2.03.2008, 15:42:06 ) *
jestem w liceum i to jest tylko kierunek nie planuje z tym kariery ...
To zmień kierunek.
Cytat(-ZiBi- @ 2.03.2008, 15:42:06 ) *
Wiec ?
Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.