Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JAVASCRIPT] jak zrobić takie menu ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wojtekw
http://mygwt.net/deploy/mygwt-0.4.44/explorer/

Nie wiem czy sam JS wystarczy ale głowie się jak do tego podejść. Może jednak któryś z szanownych forumowiczów już coś takiego zrobił albo jest jakiś konkretny szablon
sniezny_wilk
Hmm.. ja tam widzę, że obok każdej opcji jest przycisk "Source", czy to przez przypadek nie jest źródło danej klasy ? Dodatkowo tutaj można sobie ściągnąć wszystko smile.gif
wojtekw
aha ale to jest source to javy smile.gif i to pokazuje jak z pomocą gwt zrobić w javie takiego widgeta, który następnie jest tłumaczony na JS. Ponieważ mnie tylko zależy na samym menu to pytam o ten końcowy JS
sniezny_wilk
Cytat(wojtekw @ 2.03.2008, 22:51:03 ) *
aha ale to jest source to javy smile.gif i to pokazuje jak z pomocą gwt zrobić w javie takiego widgeta, który następnie jest tłumaczony na JS. Ponieważ mnie tylko zależy na samym menu to pytam o ten końcowy JS

Mhm.. No to do takiej "produkcji" polecał bym AJAX'a.. poszukaj na google, jest masa takich przykładów ajaxowych lub JS'owych menu.

Pierwszy w google: Link - na tej stronce jest więcej rzeczy związanych z menu.
Tutaj też są jakieś menusy: link

Jest jeszcze wiele wiele innych już gotowych, gdzie można sobie zerknąć jak coś takiego jest tworzone i samemu coś napisać.
wojtekw
Ale co takiego ajaksowego jest w tym menu ? chodzi mi o sam mechanizm rozsuwania i zsuwania.
virto
Najprościej będzie skorzystać z jakiegoś framework'a do js: mootools albo jquery, bardzo prosto wykonac w nich taki efekt.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.