Mam taki problem z uploadem pliku... w formularzu definiuję kilka wartości oczywiście po stronie przeglądarki i za nic nie może mi gościu zuploadować pliku.. Działa mi tylko w ten sposób:
Plik formularza:
Plik wykonawczy:
A oto moje pliki:
Formularza:
<?php $x=mysql_query("SELECT `name`, `desc`, `price`, `id_category_up` FROM `product` WHERE `id`='".$_GET['id']."'"); echo '"> <strong>Nazwa: </strong> <input name="nameprod" type="text" value="'; $sBasePath = $_SERVER['PHP_SELF'] ; $oFCKeditor = new FCKeditor('desc') ; $oFCKeditor->BasePath = $sBasePath ; $oFCKeditor->Value = $row['desc'] ; $oFCKeditor->Width = '100%' ; $oFCKeditor->Height = '300' ; $oFCKeditor->Create() ; echo '<br><P align=left><strong>Cena: </strong> <input name="price" type="text" value="'; echo '" />zł<br><strong>Kategoria: </strong> <select name="category">'; } } echo '</select> <br><strong>Zdjęcie: </strong> <input name="plikuzytkownika" type="file"><br> <input type="submit" value="Zapisz!"> </form></p>'; ?>
Wykonawczy:
Nie patrzcie na to że nie wykorzystuję innych wartości wprowadzonych w formularzu - skasowałem to na razie celowo żeby nie mieszać. Ale nawet ten samotny skrypt nie działa...
Zawsze mi wywala:
Cytat
Problem: możliwy atak podczas wysyłania pliku. Nazwa pliku:
Nazwy pliku nie podaje.Co jest nie tak?