Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL-Front
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Tom:-)
Witam,
Mam dużą dazę danych powyzej 10 mb (na host ma 100 mb). Chciałem zarządzać nią przez MySQL-Front ale pojawiają się błedy przy imporcie i exporcie:

Błąd wykoniania SQL # 1050. Odpowiedź bazy:
CREATE TABLE `xxx_bad` (
`url_id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`url` char(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`url_id`),
UNIQUE KEY `url` (`url`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=254;

Jak mam przesyłać dane. Np przy exporcie zawiesza mi się program i muszę go wyłączać przez ATL+Ctrl+Delete

Czy ktoś ma sposób na takie duże bazy danych?
Grzyw
1) Usuń pozostałe 2 tematy, bo dostaniesz od moderatora któregoś +10% za crossposting.
2) Zmień temat posta na "[MySQL-Front] problem z czasem wykonania skryptu", lub coś w tym stylu, bo moderator zamknie temat:)
3) Skoro piszesz, że program przy eksporcie siada, to daj mu więcej czasu. Skoro nie wywala błędu, a jedynie wisi, to znaczy, że proces eksportu trwa. Spróbuj odczekać.
dr_bonzo
Chlopie, przeciez jest commandlinowy mysql, on sobie z kazda baza poradzi (chodzi mi o import/export, do SQLek lepsze jest inne narzedzie smile.gif)
Nie mogę usunąć postów. To serwer pomieszał i zrobił 3 kopie tematu. A HeidiSQL da radę od MySQL-Front?? Tzn zawiesza się przy mysqlnavigator

Cytat(dr_bonzo @ 19.03.2008, 00:28:26 ) *
Chlopie, przeciez jest commandlinowy mysql, on sobie z kazda baza poradzi (chodzi mi o import/export, do SQLek lepsze jest inne narzedzie smile.gif )
nie rozumie. Co to jest, bo u wójka Google nie ma nic wstydnis.gif
dr_bonzo
Windows: Start > Uruchom > 'cmd' <ENTER>
wpisz 'mysql'
jak nie dziala to masz problem
Nazwa 'mysql' nie jest rozpoznana...

ale raczej nie połączę się jak klient MySQL
phpion
Cytat(Tom:-) @ 19.03.2008, 02:51:38 ) *
Nazwa 'mysql' nie jest rozpoznana...

W takim razie albo dodaj katalog z binarkami MySQL do zmiennych systemowych albo:
1. cd C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\bin (czy jaką tam masz ścieżkę)
2. mysql -u user -p haslo
3. \. C:\sciezka\do\zrzutu.sql
Powinno zadziałać.
Użyłem programu HeidiSQL i jest ok. Polecam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.