Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]GEt nie zapiusje sie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcio
Witam mam pytanie mam taki link ktory odpowiada za dodanie nowego tematu do bazy do odpowiedniego dzialu
Cytat

i taki kawalek kodu ktory powinien zapisywac dane z form'a i dane z get'a czyli nazwe categorii i jej id:
  1. <?php
  2. $tytul = addslashes(htmlspecialchars($_POST['tytul']));
  3. $tresc_posta = addslashes($_POST['tresc_posta']);
  4. $autor = $_COOKIE['name'];
  5. $data = date('j/n/Y H:i:s');
  6. $kategoria = mysql_real_escape_string($_GET['kategoria']);
  7. $cid = (int)$_GET['cid'];
  8.  
  9. $query2 = ("insert into tematy(kategoria,cid,tytul,autor,tresc,data) values('$kategoria','$cid','$tytul', '$autor', '$tresc_posta', '$data')");
  10. ?>

Oczywiscie zapytanie wykonuje to tylko czesc kodu jednak jest jedna rzecz tytul/autor/tresc/data sie zapisuja ale juz dane z get'a do bazy nie chca wejsc wiece moze dlaczego tak sie dzieje??
Trobin
A jak usuniesz to (int)?
marcio
Nic dalej nic a tid czyli topic id sie dobrze dodaje ma auto_increment dziwne pierwszy raz mam taki problem zawsze robilem tak samo i dzialalo
Trobin
Ale chyba jeżeli jakieś pole ma auto_increment to nie powinno się (nie można?) wstawiać do niego treści tylko 'null'?
marcio
Nie nie zrozumiales mnie tworze forum wiec musze przekazywac dla tematu cid(nr kategori,nie uzupelnia sie tak samo z nazwa kategorii) i tid(topic id dobrze sie ustwia przy dodawaniu nowej tematu) a reszta kolumn usupelnia sie danymi tak samo mam z postami musze przekzac cid/tid/pid etc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.