Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Eclipse] [PDT]
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
orideith
Witam mam taki problem i nie wiem gdzie szukać rozwiązania, otóż nie działa mi podpowiadanie kodu PHP w eclipse, dokładniej nie działa przy utworzonym projekcie. Jeżeli otworze plik poza projektem to wszystko jest w porządku. Nie wiem gdzie znaleźć rozwiązanie tego rozwiązanie. Dodam, że podpowiadanie kodu w ustawieniach jest domyślnie włączone.
Ps. Eclipse był instalowany od nowa nawet skasowałem katalog ustawień dla workspace jak i dla projektu ... nic nie pomogło.
Pozdrawiam.
dr_bonzo
Kumpel ma podobnie, aktualizowal PDT az mu przestal podpowiadac skladnie. Ja mam troche starsza wersje (Build id: I20070625-1500) i mi podpowiada bez problemow.
kicaj
http://journal.digitalface.pl/index.php/au...ala-zend-studio

Smiga az miodzio smile.gif
orideith
Kicaj naprawdę przydatne i dziękuje za podpowiedź, może jeszcze wiesz jak uruchomić zawijanie wierszy snitch.gif.
Niestety podpowiadanie W-projekcie nie działa. Skopiowałem nawet plik ustawień od znajomego i to samo.
Nie wiem co robić może ktoś z forumowiczów wie co z tym fantem zrobić.
Dzięki za pomoc i czekam dalej. :/.
Pozdrawiam.

Niestety nadal nic nie działa.
Zrobiłem format windowsa, zainstalowałem najnowsze PDT, partycja na której jest PDT przy okazji sformatowałem.
Jak podpowiadanie nie działa tak nie działa przy okazji nie działa też komentarze dla php itd ogólnie wszelkie interaktywne dodatki.
Zastanawiam się czy czegoś nie mam w systemie.
Ma ktoś jakieś pomysły ?.
Pozdrawiam.
largo3
@orideith: zawijanie wierszy w Eclipse.
orideith
Tak tylko co ma zawijanie wierszy w EC do mojego problemu ?
mike
Cytat(orideith @ 8.05.2008, 17:07:31 ) *
Tak tylko co ma zawijanie wierszy w EC do mojego problemu ?
To co miałeś na myśli pisząc:
Cytat(orideith @ 8.05.2008, 09:38:09 ) *
Kicaj naprawdę przydatne i dziękuje za podpowiedź, może jeszcze wiesz jak uruchomić zawijanie wierszy snitch.gif.
orideith
Racja, moja wina worriedsmiley.gif skupiłem sie na najważniejszym i na śmierć zapomniałem o tym.
konraddo
Ja w Eclipse + PDT podpowiadanie składni uruchamiam za pomocą Ctrl+Space, piszesz kilka pierwszych liter funkcji wciskasz skrót i pojawia Ci sie lista z funkcjami do wyboru lub dokańcza automatycznie nazwę funkcji
orideith
Mi ten skrót nie działa.
Powiem jeszcze, że podpowiadania kodu nie działa tylko w znaczniku <?php ... ?> gdy tylko wyjdę kursorem w pliku poza ten znacznik podpowiadania działa ale dla html akurat.
Może to jest jakaś wskazówka.
Pozdrawiam.

Próbowałem zainstalować od zera eclipse + pdt + inne dodatki wymagana i nadal lipa.
Ten problem zawsze się pojawia przy projekcie jeżeli otwieram plik poza projektem to wszystko działa jak należy.

Ok wszystko działa uruchomiłem eclipse przez eclipsec.exe i dostałem taki komunikat Unable to load cache.
Okazuje się, że jak mam pliki w katalogu i do nich przypisuje projekt to jest problem nie tworzy sie katalog .cache a on ma coś w spólnego z podpowiadaniem kodu.
Ale gdy stworze projekt a potem skopiuje pliki to jest ok.

Z ciekawości ma ktoś pomysł czemu tak sie dzieje.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc przez Was okazana ;=]
schift
witam,
a mam pytanie czy podpowiada tez gdzie sa deklaracje zmiennych ? czy tylko funkcji ?
sniezny_wilk
Z tego co pamiętam, to trzymasz Ctrl i klikasz lewym przyciskiem myszy na danej funkcji.. to przenosi do następnej deklaracji zmiennej, tzn nadpisania wartości.
schift
no wlasnie funkcji ale pyt czy tak samo ze zmiennymi ? :|
sniezny_wilk
Cytat(schift @ 10.06.2008, 12:04:21 ) *
no wlasnie funkcji ale pyt czy tak samo ze zmiennymi ? :|

Tak.
schift
sniezny_wilku a mozesz powiedziec gdzie wlacza sie w eclipsie funkcje podpowiedzi skladni ?
to chyba dziwne ze dziala podpowiadanie gdzie zdefiniowano funkcje :| a nie podpowada zmiennych...
dziekuje
predom
mam podobny problem , mam najnowszy pdt - pdt-1.0.3.R20080603_debugger-5.2.14.v20080602-all-in-one-win32.zip

podpowiadanie kodu nie działa automatycznie przy wpisywaniu , działa skrót ctrl+space

moze znalazl juz ktos rozwiazanie ?
kwiateusz
trzeba umiec szukac smile.gif

odpalamy google 1szy link czytamy i mamy rozwiązanie
sznajder
http://pawel.krefta.net/automatyczne-podpo...la-zend-studio/ - to link do magika ktory to wymyslił smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.